Megvan az Externet ára

Megvan az Externet ára

Ahogy arról a Napi Online is beszámolt, az Econet.hu még májusban eladta a közvetett tulajdonában álló internetszolgáltató Externet Nyrt. 76,83 százalékos üzletrészét. Mostanra a vételár is nyilvánosságra került, alapösszege 520 millió forint, amely 45 napon belül teljes egészében rendezésre kerül - közölte az econet.hu a tőzsde honlapján.

A részvény-átruházási szerződés értelmében az econet.hu cégcsoport mentesül mintegy 600 millió forint bank- és mintegy 100 millió forint egyéb hiteltől, valamint az Externet működésével kapcsolatban vállalt háttérgaranciáktól. Az cég gazdálkodási mutatóinak alakulása függvényében a vevő kiegészítő vételár fizetésére lesz köteles, a 2009. évi, nemzetközi számvitel szerint konszolidált EBITDA-eredménye 50 százalékának erejéig.

Az MTI Eco szerint az Externet 2008-ban 3,17 milliárd forint bevételt és 92,29 millió forint adózott eredményt ért el, egy évvel korábban 1,87 milliárd forint bevétel mellett 155,5 milliós nyereséggel zárt. A cég jegyzett tőkéje 316 millió forint volt december végén, szemben az egy évvel korábbi 275 millió forinttal, a saját tőke pedig 431 millió forintról 932 millió forintra változott. A vállalat részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában kereskednek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward