Megvan az ára az ASUS Eee laptopjának

Laptopok terén az idei évben valószínűleg a legjobban várt technológiai újdonság az Asus Eee PC-je lesz. A 100-dolláros laptop (OLPC projekt) konkurenciájának szánt eszköz az eredeti 199 dolláros ár helyett közel 300 dollárért fog piacra kerülni november 1-jén.

Megvan az ára az ASUS Eee laptopjának

Laptopok terén az idei évben valószínűleg a legjobban várt technológiai újdonság az ASUS Eee PC-je lesz. A 100-dolláros laptop (OLPC projekt) konkurenciájának szánt eszköz az eredeti 199 dolláros ár helyett közel 400 dollárért fog piacra kerülni november 1-jén.

A NotebookReview-nek sikerült elcsípnie egy prezentációt az Eee 2G Surf, 4G Surf, és 4G változatok specifikációjairól és árairól. Egyik sem az eredetileg beharangozott 199 dolláros árat kapta, valójában majdnem kétszeresére növekedett az árcédula. Úgy látszik sem az OLPC sem az ASUS nem tudta tartani az eredetileg bejelentett költséget.

Egyedül az Eee PC 4G lesz elérhető csütörtökön 399 dolláros áron. A 8G-os változatról nem esett szó a prezentáción, azonban az eddigi költségek alapján a

8 gigabájtos SSD-háttértárolóval ellátott változat akár 499 dolláros árcédulát is kaphat.

Habár az Eee egy ultra hordozható gép, így nem igazán lehet összehasonlítani a kis árfekvésű 15,4 hüvelykes Dell, Gateway vagy HP laptopokkal, az átlagos felhasználó számára mégis utóbbiak lehetnek kedvezőek a jóval nagyobb teljesítmény miatt, még akkor is, ha 100 dollárral többet kell kiadnia érte.

Az ASUS már bejelentette terveit a második generációs Eee laptopokról, amiket 2008 áprilisában szeretne piacra dobni. Ezek támogatni fogják a Merom-alapú Intel processzorokat és ventillátornélküli hűtéssel fognak rendelkezni. Remélhetőleg az áruk jóval csökkenni fog, különben az Eee csupán egy rövidke bejegyzés lesz a számítástechnika történetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward