Megvan a következő Google I/O időpontja

Sundar Pichai több részletet is megosztott az érdeklődőkkel a Google+ oldalán.

Megvan a következő Google I/O időpontja

Évente több technológiai konferenciát is megrendeznek világszerte, ilyen a Mobile World Congress, a CES vagy a Computex is, ám a nagyobb gyártók ezeken felül saját eseményeket is szoktak tartani. Példának okáért a Samsungnak ott az Unpacked, jelen esetben pedig a Google I/O a Google-nek.

A Google I/O ráadásul egy többnapos rendezvény, ami alatt a keresőóriás rengeteg témakört érint, jóformán mindent ahol csak jelen vannak. Itt mutatják be azokat a fejlesztéseiket és szolgáltatásaikat, amelyeket rövidesen a felhasználók is használatba vehetnek már. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy az idei évben mit terveznek majd leleplezni, ám néhány újdonság felbukkanása szinte biztosra vehető. Például jóformán minden Google I/O során reflektorfénybe kerül egy új Android variáns, ha pedig új operációs rendszer lép a színre, akkor az friss referencia (vagy GPE) készüléket is jelent általában. Ezen felül jelen lehet a Project Tango is a rendezvényen, és a Google Glasshoz kapcsolódó újítások is feltűnhetnek a színpadon. De 2013-ban itt indult útnak többek közt a Google Play Music, illetve a Chromebook Pixel is ekkor került a kamerák kereszttüzébe.

A következő Google I/O megrendezésére nyáron, június 25-én és 26-án kerül majd sor. A vállalat az esemény helyszínéül ezúttal is a jól bevált, San Franciscó-i Moscone Centert választotta. A Google konferenciája az elmúlt évek során hatalmas népszerűségre tett szert. Az értékesítésre szánt jegyekre óriási volt az érdeklődés tavaly és tavalyelőtt is. Legutóbb például néhány óra alatt teltház lett. Ezt elkerülendő, idén meg fogják változtatni a részvételért folytatott „verseny” menetét. Ezúttal mindenki regisztrálhat, aki komolyan részt szeretne venni az egyébként nem olcsó Google I/O-n, és itt jön a csavar. Egy új rendszert vezetnek be, mely egy egyelőre ismeretlen logika alapján fogja meghívni a szerencsés kiválasztottakat, akik tényleg ott lehetnek a nyári a rendezvényen.

Persze idén is lesz élő, internetes közvetítés minden mozzanatról, így azoknak sem kell lemondani a gyors, valósidejű tájékozódásról, akik személyesen nem tudnak eljutni a rendezvény helyszínére. A friss információkat Sundar Pichai osztotta meg a Google+ közösségi oldalon, így már hivatalosnak vehetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward