Megújultak a Google egyes szolgáltatásai

Az elmúlt napok folyamán a Google több szolgáltatása is megújult, illetve új köntöst kapott: a sort a Google Reader kezdte, majd nem sokkal utána a megújult Gmail-ről is lehullott a lepel, végül pedig az iOS eszközökre készített Gmail App is hódító útjára indult, igaz, utóbbiról pár órával a megjelenés után kiderült, hogy hibás, ami nem vet jó fényt a Google szoftvermérnökeire.

Megújultak a Google egyes szolgáltatásai

Az elmúlt napok folyamán a Google több szolgáltatása is megújult, illetve új köntöst kapott: a sort a Google Reader kezdte, majd nem sokkal utána a megújult Gmail-ről is lehullott a lepel, végül pedig az iOS eszközökre készített Gmail App is hódító útjára indult, igaz, utóbbiról pár órával a megjelenés után kiderült, hogy hibás, ami nem vet jó fényt a Google szoftvermérnökeire.

Itt a friss Google Reader

A keresőóriás Google Reader névre keresztelt szolgáltatása igen komoly frissítésen esett át, amelynek eredményeként a kezelőfelület letisztultabb és átláthatóbb lett, de a szolgáltatás ezzel együtt gyorsult is.

A fentiek mellett említésre méltó újdonság az is, hogy a Google Readerbe bekerült a Google+ megosztás lehetősége. A Google+ megosztás igény esetén természetesen kikapcsolható, de ha mégis használni szeretnénk, akkor könnyedén oszthatunk meg tartalmakat barátainkkal, illetve ismerőseinkkel, sőt, az ő hozzászólásaikat és megosztott tartalmaikat is követhetjük – persze csak akkor, ha rendelkezünk Google+ felhasználói fiókkal. A tartalmak alatt megjelent a +1 gomb is, amellyel Google módra „lájkolhatjuk” az adott írást.

Az új Google Reader már mindenki számára elérhető.

Elérhetővé válik a megújult Gmail is

Nemrégiben már írtunk róla, hogy nagyjából milyen változásokra számíthatnak majd a Google népszerű levelező szolgáltatásának felhasználói, ám most végre hivatalos forrásból is érkeztek információk, amelyek minden újításról lerántják a leplet (plusz lehetőség van már most váltani az új felületre).

Az újítások esetében a fő csapásirány itt is az volt, hogy végeredményként egy jól áttekinthető, könnyedén használható, szellős felhasználói kezelőfelület szülessen csak úgy, mint a Google Reader esetében. A feladó neve mellett ezentúl fotó is megjelenik és a navigáció is sokkal egyszerűbbé, hatékonyabbá válik. A navigációs panel mostantól több opciót kínál a testreszabáshoz – méretezhetjük a címkéket és a chatablakot is. A felhasználói kezelőfelületen nyilakkal is navigálhatunk, ami szintén megkönnyíti a szolgáltatás használatát.

A Gmail az elérhető témák esetében is változtatásokat eszközölt: a régi, megszokott témák mellett újak is bekerültek a repertoárba, amelyek között nagyfelbontású, az iStockphotóról származó háttereket is találunk.

A kereső szintén hatékonyabb lett, így mostantól gyorsabban megtalálhatjuk a keresett tartalmat, hála a részletes keresési beállításoknak és a könnyedén létrehozható saját szűrőknek. A beállítások között megtaláljuk az elemek közötti térköz beállításait is: az elemek „térelválasztása” automatikusan történik, de igény esetén a felhasználók módosíthatják a beállításokat, így ízlésünknek megfelelően testre szabható a kezelőfelület.

Az újítások hamarosan mindenki számára elérhetőek lesznek. Akik nem szeretnék megvárni, hogy az újítások maguktól elérhetővé váljanak, kattintsanak a Gmail kezelőfelületének jobb alsó sarkában lapuló  „Váltás az új megjelenésre” linkre.

[bold]

Új Gmail App iPhone-ra és iPad-re[/bold]

A fentiek mellett a Gmail App is megújult, így az Apple iOS mobil operációs rendszerével felszerelt termékeken is élvezhetjük a webes kezelőfelület esetében már megismert hasznos újításokat. Az új alkalmazás segítségével leveleinket gyorsan és hatékonyan menedzselhetjük. A dizájnbeli változásokon felül ezeket az újításokat kínálja az iOS-re készített Gmail App:

 

[list type="unordered"]

[*]Prioritásos bejövő fiók.

[*]Keresés a bejövő levelek között.

[*]Automatikus email cím kiegészítés a címjegyzék alapján.

[*]Egyszerű fényképfeltöltés.

[*]Bontott nézet (csak az iPad-nél): a felhasználók egyszerre navigálhatnak a bejövő levelek között és ezzel egy időben olvashatják a levelek tartalmát is.

[*]Hatékony email rendszerezés: egyszerű archiválás, címkézés, csillagozás, valamint a spamek jelentése és törlése.

[*]Érintőkijelzőkhöz optimalizált felhasználói kezelőfelület.

[/list]

A hivatalos Gmail iOS App szerdán pár órára elérhetővé vált az Apple App Store-jában, ám a Google szoftvermérnökei felfedeztek egy, az értesítésekkel kapcsolatos hibát a szoftverben, így az alkalmazás hamar eltűnt az App Store-ból. A hiba kijavítása után a friss Gmail iOS App ismét elérhetővé válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward