Megújult az Nvidia automatikus videokártya-tuningoló algoritmusa

Az OC Scanner friss változata most már nem a tuning szoftverben kap helyet, hanem a GeForce driverben, ami több szempontból is előnyös lesz.

Megújult az Nvidia automatikus videokártya-tuningoló algoritmusa

Az Nvidia OC Scanner algoritmusa egy igen fontos szoftverkomponens, amelyet több gyártó tuning alkalmazásai is használnak, gondoljunk csak az EVGA Precision X1, vagy éppen az MSI Afterburner szoftverre. Ez az algoritmus nemrégiben alaposan megújult, teljesen új alapokra helyezték, amelynek köszönhetően a jövőben könnyebb lesz frissíteni, hiszen most már nem az adott tuning szoftverbe integrálják, hanem a GeForce driverbe, így az NVAPI segítségével lehet elérni.

Galéria megnyitása EVGA Precision x1 Ez több szempontból is kedvező változás: egyrészt a hibákat sokkal gyorsabban lehet majd javítani, hiszen friss GeForce driverek elég gyakran érkeznek, másrészt pedig nem kell az AIB partnere fejlesztőcsapataival egyeztetni, illetve nem kell majd rájuk várni sem, ha egy-egy új funkció bevezetésére, vagy éppen egy-egy rendellenesség javítására van szükség. Az Nvidia OC Scanner algoritmus fejlesztése sokkal rugalmasabb és gyorsabb lesz, ami végső soron kedvező előrelépés lesz az Nvidia GeForce videokártya tulajdonosok számára.

Az OC Scanner friss kiadása a GPU mellett a VRAM automatikus tuningjára is képes lesz, ráadásul az elvégzett tuning beállításait menteni fogja a rendszer, így azokat a következő indításkor automatikusan be tudja tölteni, innentől kezdve még az adott tuning szoftvernek sem kell futnia a háttérben. A feszültség- és órajelgörbék manuális módosítására nem lesz lehetőség az automatikus üzemmód alkalmazásakor, ám egyéb esetekben továbbra is hozzá lehet férni az említett funkcióhoz, ha manuális finomhangolás a cél.

Az újítás jóvoltából stabilabban és megbízhatóbban működik majd az automatikus tuning funkció, és természetesen a nemrégiben piacra dobott Ampere sorozatú GeForce videokártyák tuningjában is segíteni fog. Az OC Scanner algoritmus legfrissebb változatának használatához szükség lesz egy friss, GeForce 456.xx sorozatú driverre, valamint az MSI Afterburner 4.6.3 Beta 2 kiadására, vagy az EVGA Precision X1 legutóbbi frissítésére. Utóbbi szoftvernél érdemes kiemelni, hogy az aktuális frissítés még csak az Ampere videokártyákat támogatja, de később remélhetőleg a Turing generáció is kamatoztathatja a benne rejlő lehetőségeket.

Az MSI Afterburner egyébként mindkét OC Scanner változatot támogatni fogja, attól függően, milyen GeForce driver fut éppen az adott rendszeren. Ha a 456.xx változatnál régebbi, akkor az alkalmazásba integrált OC Scanner jut szerephez, míg ha friss drivert használunk, akkor a driverben található OC Scannerre támaszkodik a rendszer, természetesen az NVAPI-n keresztül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap