Megújult az ASUS TUF RX 5700 szériája a kritikák miatt

Az RX 5700 és az RX 5700 XT modellek átszabott bordát és hűtőventilátorokat kaptak.

Megújult az ASUS TUF RX 5700 szériája a kritikák miatt

Viszonylag ritka az, hogy a videokártyákat gyártó vállalatok elismerik, hogy hibáztak egy-egy termék tervezése során, de az ASUS most belátta ezt, és kiadott kettő új grafikuskártyát a TUF szériában. Az RX 5700 és RX 5700 XT újdonságokat a TUF 3-RX5700-O8G-EVO-GAMING és a TUF 3-RX5700XT-O8G-EVO-GAMING azonosítókkal lehet majd pontosan behatárolni.

Galéria megnyitása

A TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 széria EVO tagjai minden bizonnyal már jó hűtést kaptak, ugyanis a tavaly ősszel bemutatott TUF modellek esetében az ASUS eléggé rossz úton járt a tervezésnél. Hiába nézett ki úgy, hogy brutális hűtés van az eszközökön, igazából több ponton is voltak problémák a melegedéssel. Ezúttal a tervezők már hatékonyabb bordát alkottak jobb ventilátorokkal megkoronázva.

Galéria megnyitása

Az ASUS már Axial-Tech légkavarókat vett használatba. Ez azért lényeges, mert itt a ventilátorok középső része kisebb, ennek köszönhetően nagyobbak lehetnek a lapátok, szóval több levegőt tudnak küldeni a bordára. Aszimmetrikus a ventilátorok mérete a lehető legjobb helykihasználás érdekében. Az új dizájnnál az volt a cél, hogy minél nagyobb levegőmennyiség haladjon át a lamellák között. A csapágyazása is más ezeknek, a hagyományos ventilátoroktól így kétszer tovább bírhatják.

Galéria megnyitása

Csendesek is az új TUF RX 5700 EVO modellek, és megfelelő hőmérsékleti tartományban pedig teljesen hangtalanul üzemelnek. 55 fok alatt a fejlett fedélzeti kezelőrendszer leállítja a légkavarókat, és ezek csak akkor indulnak el újra, amikor melegedni kezd a videokártya, szóval kapja a terhelést.

Galéria megnyitása

Az ASUS szakemberei nem törekedtek arra, hogy nagyon kecsesek legyenek a termékek, 2,7 slotot foglalnak el ezek az újdonságok a házban. A TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 széria EVO kivitelein egy nagyon masszív hűtőborda lett kialakítva, ami a nagy felületének köszönhetően nagyon hatékonyan fogja elvezetni a hőt. Ennek a kivitelnek köszönhetően a ventilátorok alacsonyabb fordulaton is hatékonyak tudnak lenni, és jobb lesz a túlhúzási potenciáljuk.

Galéria megnyitása

Az Auto-Extreme gyártástechnológiával állítja elő az új videokártyáit is, amire nagyon büszke, és az elmondása szerint ennek köszönhetően egyenletes minőséget tud nyújtani, és egy sor egyéb előnnyel is együtt jár ez. A friss TUF RX 5700 XT EVO és TUF RX 5700 EVO modellek megfelelnek minden követelménynek, amiknek a TUF termékeknek kell. Az előbbi modell OC módban 1980 MHz-es órajelig tud skálázódni, és játékos módban is eléri az 1905 MHz-et, az utóbbi pedig OC és játékos módban egyaránt 1750 MHz-es frekvencián üzemelhet.

Az ASUS változatlan áron fogja értékesíteni a továbbfejlesztett TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 EVO szériát, szóval nem kér több pénzt a tulajdonságok javítása után, ami üdvözölendő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap