Megújult a Microsoft Band

A redmondiak új karperece elképesztően sok szenzort vonultat fel, így talán minden más vetélytársánál több információval tud szolgálni.

Megújult a Microsoft Band

A Microsoft előállt egy friss fitneszkiegészítővel is. Az új generációs Band továbbra is csak szimplán Band néven lesz felfedezhető a kínálatban, de az újításoknak köszönhetően könnyedén meg lehet majd különböztetni az elődjétől. Azt nem tudni, hogy a tavaly bemutatott karperec helyét át fogja-e venni a kínálatban, ugyanis a 2014-es modellnél ez sokkal nagyobb tudású, és így más árkategóriát képvisel.

Az új Microsoft Band nagyon kifinomult dizájnt kapott. A tervezés során a szakemberek arra törekedtek, hogy egy olyan eszközt alkossanak, ami elképesztően könnyed, kényelmes viseletet biztosít egész nap. Az eszköz azon karperecek közé sorolható, ami egészen sokoldalú képességek birtokában van, tehát nem kizárólag a teljesítménymonitorozásra és értesítések kezelésére szolgál. A domború előlapjára egy érintésérzékeny megjelenítő került, ami szintén meg van hajlítva, ráadásul a védelméről Gorilla Glass 3 üveg hivatott gondoskodni, ezáltal előre láthatólag jól bírja majd a mindennapos gyűrődést.

A Band képes önállóan és teljes körűen monitorozni a felhasználó minden testedzését, legyen szó akár biciklizésről vagy futásról, a Microsoft Bandre mindig lehet számítani. Igazi szenzoráradat jellemzi, ugyanis a tervezők nem kevesebb mint 11 különböző érzékelőt építettek bele annak érdekében, hogy tényleg mindent képes legyen figyelemmel kísérni. Érzékeli az UV szintet, rendelkezik barométerrel és a pulzust is folyamatosan méri. Van a kelléktárában beépített GPS vevő is, így azt is jegyzi, hogy milyen útvonalat jár be a viselője, és persze mekkora sebességgel teszi mindezt. Számlálja az elégetett kalóriákat, figyelemmel kíséri az alvási ciklusokat, az edzéseket pedig kiértékeli, és még tanácsokkal is próbál szolgálni. Sőt mi több, képes még a VO2 kiszámítására is, ez a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét adja meg.

A Microsoft jól használta ki a megjelenítőjét. Minden értesítést érdemben tud közvetíteni a tulajdonosa felé, és még egyedi értesítéseket is létrehozhat a munkája során. Természetesen jelzi a pontos időt, az edzések alatt pedig extra adatokkal is képes szolgálni a pillanatnyi teljesítményről, ezáltal hatékonyabbá tudja tenni az éppen végzett folyamatot. A Cortana is integrálásra került, szóval akár hangutasítások is adhatóak ezen keresztül a hozzá kapcsolódó okostelefon számára. A készülék Bluetooth segítségével kommunikál a támogatott mobilokkal, ahogy azt már megszokhattuk az ilyen jellegű kiegészítőknél. A Microsoft rengeteg új partner hozzájárulásával alkotta meg a második generációs karperecet.

A megújult Microsoft Band október 30-án kerül a boltok polcaira, és meglehetősen borsos, mintegy 250 dolláros árat kell majd érte kifizetnie a vásárlóknak. Viszonyításképpen az első Band mindössze 130 dollárt kóstál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward