Megújul, sokkal használhatóbbá válik a GMail

Persze minden bizonnyal most is szép számmal lesznek olyanok, akiknek nem nyeri el a tetszését a Google újítása.

Megújul, sokkal használhatóbbá válik a GMail

A Google GMail szolgáltatásának felhasználói kezelőfelülete az elkövetkező hetek folyamán átalakul annak érdekében, hogy a különböző kategóriájú levelek között könnyebben, gyorsabban el lehessen igazodni.

A különböző forrásból érkező levelek között eddig viszonylag körülményesen lehetett csak rendet tenni, de az újítás jelentősen megkönnyíti majd a levelek osztályozását, ugyanis a külön kategóriába tartozó levelek külön fül alatt jelennek majd meg. A leveleket egyik fülről a másikra is áthúzhatjuk, így onnantól mindig ott jelennek majd meg, ahol szeretnénk. Természetesen új füleket is létrehozhatunk igényeinktől függően annak érdekében, hogy fiókunkat gyorsabban, egyszerűbben átláthassuk.

Az asztali, azaz a webes felhasználói kezelőfelület
Az asztali, azaz a webes felhasználói kezelőfelület

Külön fület kapnak a hirdetések, a közösségi oldalakról érkező levelek és a frissítések is, de az egyes leveleket csillagozni is lehet, így azok az elsődleges fülön is megjelenhetnek. Az új felhasználói kezelőfelület nem csak asztali számítógépeken és noteszgépeken, hanem okostelefonokon is elérhető lesz. Természetesen az androidosok mellett az iOS mobil operációs rendszer használó eszközök tulajdonosai is kiaknázhatják az újításban rejlő lehetőségeket.

A friss GMail app dizájnja
A friss GMail app dizájnja

A vállalat mérnökei azokra is gondoltak, akiknek nem tetszik az újítás: ők nyugodtan kikapcsolhatják a füles megjelenítést és visszatérhetnek a klasszikus nézethez, de emellett néhány alternatív fióktéma közül is kiválaszthatják a számukra leginkább tetszőt.

Az új felhasználói kezelőfelület az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé az asztali konfigurációkon, illetve mobil eszközökön. Aki azonnal szeretné kipróbálni az újítást, a Beállítások menüben található Configure Inbox menüpont segítségével előbb is megteheti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward