Megújul az LG Rolly Keyboard

Az LG feltekerhető klaviatúrája már ötsoros elrendezéssel várja, hogy megkönnyíthesse a felhasználók életét.

Megújul az LG Rolly Keyboard

Az LG tavaly rukkolt elő a feltekerhető billentyűzet ötletével, és nagyon úgy fest, hogy a Rolly Keyboard beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Még egy éve sincs, hogy a piacra lépett az érdekes kiegészítő, de a tervezők máris jelentkeztek a fizikai gombsor utódjával, ami természetesen még praktikusabb lett.

Ha emlékszünk még a Rolly Keyboardra, az egy négysoros tagolású billentyűzet volt, a mostani alanyunk azonban már ötsoros elrendezéssel bír, így összehajtogatva ötszögletű az alapja. A feltekerhető billentyűzeten ráadásul már eggyel több oszlop is megfigyelhető, ugyanis a jobb szélre kerültek extra navigációs gombok (Home, End, Page Down, Page Up) is, ami azért jó, mert eddig kizárólag a nyilakat használva lehetett fel és le közlekedni egy adott dokumentumon belül. A gombok szellősen vannak, az LG elmondása szerint direkt akkora hely van az egyes billentyűk között, mint amit a notebookoknál megszokhattak a felhasználók. Maga a dizájn nem változott, ezúttal is csak teljesen feketébe burkolózva lehet majd hozzájutni a kiegészítőhöz. Van viszont már rajta egy apró fül, ami könnyebbé teszi a letekerést, mert ezt meg lehet fogni, plusz az sem elhanyagolható tény, hogy így rögtön megtalálható, hogy honnan indul a gombsor alja.

Az LG a kiegészítőt egy támasztékkal is ellátta, ami arra szolgál majd, hogy gépelés közben a mobilkészülék vagy táblagép megfelelő szögben legyen, és a felhasználónak jó rálátása nyíljon a megjelenítőre. A sajtóképeken a vállalat legfrissebb zászlóshajója, az LG G5 pózol a Rolly Keyboard 2-vel. A kiegészítőn nincs dokkoló vagy egyéb csatlakozó az okostelefon vagy tablet számára, vezeték nélküli kapcsolatot alkalmaz, amit az integrált Bluetooth 3.0 modul tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy akár távolabb is lehet a gombsor a mobiltól, ez a lehetőség olyankor jöhet jól, ha az eszköz egy külső megjelenítőhöz van csatlakoztatva, lehet ez egy televízió vagy például egy projektor is. Érdekesség még itt, hogy a Rolly Keyboard 2 már akár három különböző készülékkel is társítható, melyek között gombnyomással lehet váltani a használata közben – már az első generációs kiegészítő is több géppel működhetett együtt, de annál még kettő készülék jelentette a plafont.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Rolly Keyboard 2 zsebre vágható, de tény, hogy szűk helyre is bezsúfolható, csak a szélességére kell ügyelni. Az összecsukva 274 x 31,7 x 30,7 milliméteres idomokkal rendelkező klaviatúra egy táskába már biztos, hogy egyszerűen becsúsztatható. A tömege 161 gramm, ami kb. megfelel egy átlagos phablet súlyának, szóval ilyen téren sem lehet rá panasz, a tervezők kitettek magukért. A megújult Rolly Keyboard nagyon alacsony fogyasztással dolgozik, éppen ezért az LG szakemberei nem akkumulátorral, hanem egy hagyományos elemmel táplálják. Egy AAA formátumú ceruzaelem gondoskodik az energiaellátásáról, ami 3,5 hónapig is képes kihúzni. A gyártó érthető módon az Android 4.0 kompatibilitást emelte ki elsősorban a billentyűzet neve mellett, de egyébként, ha a felhasználó azt szeretné, akkor összehozható bármilyen Apple készülékkel, amin legalább az iOS 7 vagy a Mac OS X 10.7 operációs rendszer fut, továbbá még a Windowst is támogatja a 7-es kiadástól.

Az LG Rolly Keyboard második generációja 115 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd a boltok polcaira. A kiegészítőt először a vállalat hazájában, Dél-Koreában vásárolhatják majd meg az érdeklődők. Arról egyelőre nem esett szó, hogy más területekre mikor juthat el az érdekes eszköz, és egyáltalán merre veheti az irányt Dél-Korea után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward