Megújul az LG hangprojektorok kínálata a CES-en

Lesz a kínálatban többféle modell számos jó lehetőséggel, Dolby Atmos és a DTS:X támogatással, valamint Google Assistanttal.

Megújul az LG hangprojektorok kínálata a CES-en

Az LG nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak a televíziói legyenek képes kiemelkedő minőséget biztosítani a felhasználók otthonában, hanem a hangzásjavításra szolgáló eszközei is, így például a hangprojektorai. És a vállalat a CES alkalmával több ilyen újdonságról is lerántotta a leplet.

Nagyon széles az LG hangprojektor kínálata, és 2020-ban a paletta még tovább bővül rendkívül értékes tagokkal. És bár egyelőre a vállalt nem emelte ki pontosan, hogy milyen modellek fognak befutni, azt már elárulta, hogy milyen lehetőségeket biztosíthatnak majd ezek az újítások. Nem meglepő módon a vállalat folytatja a közös munkát a Meridian Audio szakembereivel, így profi szakemberek keze nyoma is rajta lesz az érkező hangprojektorokon.

Galéria megnyitása

Ezeknek a készülékeknek nagyon nehéz feladata van, mikor a térhangzást elő kell állítania, de az LG több olyan technológiát is bevezet, amikkel az élmény fokozható a filmek megtekintése, esetleg zenék hallgatása közben. A Bass and Space opció arra szolgál, hogy teltebb, erőteljesebb mélyeket és jobb térérzetet nyújtson a rendszer, persze mesterségesen. Az Image Elevation nevű funkció pedig az előtérben elhelyezkedő hangoknak, beszédsávoknak a kiemelésére szolgál, így még dinamikusabbá téve a házi mozizás érzését.

Az LG kiemelte, hogy a Dolby Atmos és a DTS:X is támogatott lesz az újdonságok javánál, szóval a legmagasabb minőségű hangzást is gond nélkül tudják majd a készülékek feldolgozni és visszaadni a felhasználók számára. Ezek már olyan többcsatornás térhangok, amiknek a lehető legjobb tálalásához az LG beveti az AI Room Calibration fejlesztést. Ez arról szól, hogy a rendszer képes lesz önmagát kalibrálni a szobákhoz, be tudja majd állítani a hangszórókat a helység adottságaihoz, így a visszaverődő hangok is a lehető legjobbak lehetnek.

Galéria megnyitása

Megemlítette még az LG, hogy a gyengébb minőségű hangforrásokat képesek lesznek az újdonságok felskálázni is, az élmény növelése érdekében. És a legtöbb 2020-ban érkező hangprojektora már fel lesz vértezve a Google Assistant szolgáltatással is az LG-nek. Ez azt jelenti, hogy lehet majd hangutasításokkal használni a termékeket, és akár össze is csatlakoztathatóak majd más lakáskiegészítőkkel, ami a dinamikusan terjedő okosotthon rendszerek mellett örvendetes.

A hangprojektorok esetében sokan tartják fontosnak az eARC kompatibilis HDMI csatlakozási lehetőséget, éppen ezért nem meglepő, hogy a CES-en érkező termékek is fel lesznek ezzel vértezve. Ennek köszönhetően egyebek mellett még jobb lehet a térhangzás, például a Dolby True HD és a DTS Master Audio esetén.

Galéria megnyitása
SN9YG

Külön említi az LG, hogy jelen lesz az SN11RG, az SN10YG, az SN9YG és az SN8YG modell a CES 2020 keretében. Ezek közül pedig az SN9YG és az SN11RG innovációs díjazásban is részesült már előzetesen. A csúcsmodell természetesen a legmagasabb számozású, SN11RG lesz, amely már 7.1.4 csatornás hangzást ígér, és annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt tudja nyújtani, kettő egyedi, hátsó hangszóró is lesz hozzá, amik nemcsak előre, hanem felfelé is fogják a hangokat szórni, így áll össze a felső hangcsatorna. Vezeték nélküliek a hátsó hangszórók, így a hangkábelek elvezetése nem igényel vesződést.

Galéria megnyitása
SN11RG

Az LG megemlítette egyebek mellett még azt is, hogy az új hangprojektorok általában kompatibilisek lesznek az SPK8 vezeték nélküli hátsó hangszórópárral. Ha valaki nem lenne elégedett a visszaverődő hangok élethűségével, ezzel gyorsan kiegészíthetőek a hamarosan boltokba kerülő termékek – persze ez az SN11RG-t már nem érinti, de a többi modellt igen.

Az LG számos újdonsága lesz kint a CES 2020 eseményen, és a szerencsés látogatók a következő generációs hangprojektorokkal is megismerkedhetnek majd a helyszínen.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap