Megújul a Samsung SD memóriakártya kínálata

Az új elnevezési rendszernek köszönhetően könnyebb lesz egymástól megkülönböztetni az egyes családok tagjait, így könnyebb lesz SD memóriakártyát választani.

Megújul a Samsung SD memóriakártya kínálata

A Samsung illetékesei gondoltak egy merészet és a cég legújabb SD memóriakártyáinak piacra dobásával egy időben a termékpalettát is átalakították egy kicsit, amitől azt remélik, segít majd az eladások növelésében.

A Samsung SD memóriakártya-családja mostantól kezdve három jól elkülönülő kategóriára bontva lesz elérhető: Standard, EVO és PRO. Utóbbi két elnevezés a 840-es sorozatú SSD meghajtók világából már ismerős lehet – bevetésük az SD memóriakártya-piacon sem rossz ötlet, hiszen e két név a mögöttük álló termékeknek köszönhetően mára már igen ismertté és elismertté nőtte ki magát.

A Samsung célja az új nevezéktan bevetésével kétségtelenül az, hogy a vásárlók egyszerűbben megtalálhassák az igényeiknek és pénztárcájuknak legmegfelelőbb modellt. Jelenleg az SD memóriakártyák sebességosztályok szerint vannak kategorizálva, ám ezek egy átlag SD memóriakártya-vásárlónak nem mondanak túl sokat. Az egyes gyártók termékeit ugyancsak nehéz megkülönböztetni egymástól, legalábbis teljesítmény és képességek tekintetében, így a Samsung lépése mindenképp üdvözlendő, hiszen megkönnyíti majd a megfelelő SD kártya kiválasztásának folyamatát.

Az egyes családokat eltérő színviláguknak köszönhetően egyszerű lesz megkülönböztetni egymástól: a Standard sorozat türkizkék, az EVO narancssárga, a PRO pedig fekete dizájnt kap. Az egyes modellek legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat foglalja össze.

Minden új modell elérhető lesz SD és microSD formátumban, adattároló kapacitásaik pedig a fentiek szerint változnak. Ezeken kívül olyan csomagok is készülnek, amelyekben a memóriakártya mellett SD adapter vagy USB-s memóriakártya-olvasó is helyet foglal.

Ahogy az várható, a legkomolyabb teljesítményt a PRO sorozat tagjai kínálják, amelyek akár 90 MB/s-os adatátviteli sebesség elérésére is képesek. Ekkora sebességre a legtöbb esetben persze nincs szükség, de ha DSLR fényképezőgépbe, vagy 4K-s videó rögzítésére alkalmas eszközbe keresünk SD memóriakártyát, akkor már más a helyzet.

Az új SD memóriakártyák kibírják, ha 24 órán keresztül tengervízben áznak, de a mágneses mezőnek is ellenállnak, sőt, magas nyomást is kibírnak. Az adathordozókban az sem tesz kárt, ha röntgensugarak érik őket, valamint azt is túlélik, ha áthajt rajtuk egy 1,6 tonnás jármű.

A Samsung új SD memóriakártyái közül a Standard és az EVO modellek már feltűntek kínálatunkban, PRO sorozatú társaik érkezésére azonban még egy picit várni kell. A Standard modellek ára adattároló kapacitástól és csomagtól függően 2400 és 9000 forint között, az EVO modelleké pedig 4700 és 9500 forint között mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward