Megtollasodtak a Toshiba Encore 2 táblagépek

Az Encore 2 Write táblagépek egy érintőtollal lesznek ellátva.

Megtollasodtak a Toshiba Encore 2 táblagépek

A Toshibától eddig sem állt távol a „modern kori” érintőceruzák használata, és a frissen leleplezett készülékek tovább erősítik ezt a tényt. A vállalat a Write jelzővel illetett termékcsaládot szaporította két új taggal.

Az újoncok 8 és 10,1 hüvelykes kijelzőkkel lettek ellátva, és a fizikai méretüktől függetlenül, 1280 x 800 képpontos felbontással dolgoznak. Az IPS technológiát alkalmazó panelek így rendre 189 és 149 PPI-s pixelsűrűséget nyújtanak. Az Encore 2 táblagépekre épülő Encore 2 Write modellek „csúcskategóriás” érintőtollal lettek felfegyverezve. A kifejezetten kapacitív érzékeléshez optimalizált stylus a TruPen névre hallgat, és a lehető legjobb működés érdekében a piacvezető Wacom Feel technológiáját használja. A TruPen összesen 2048 nyomásszint megkülönböztetésére van felkészítve, ami szinte egyedülálló a konzumer termékek körében. Csak a Samsung Galaxy Note 4-hez készített S Pen ceruzát jellemzi még ilyen pontosság. Ennek köszönhetően akár komplexebb grafikus feladatok is elvégezhetőek lesznek az eszközökkel, noha a viszonylag alacsony felbontás ilyen téren visszaüthet. A TruPen minden esetben azonnal kéznél lesz, ugyanis a tabletek keretén külön hely lett neki kialakítva. (Üröm az örömben, hogy ezek nincsenek rejtve, így egyáltalán nem védettek.)

A Toshiba sajnos egyelőre nem hozta nyilvánosságra az Encore 2 Write táblagépek teljes specifikációját, de az ismert részletek alapján nagyjából körvonalazódik, hogy mire is lehet számítani. A készülékekben négymagos Intel Atom chip munkálkodik, amelyhez 2 GB-os kapacitású rendszermemória társul. A vállalat szakemberei bőkezűen adagolták a háttértárat, ilyen tekintetben ugyanis 64 GB-tal szolgálnak a 8 és 10,1 colos táblagépek. Ráadásul van bővítési lehetőség is, így microSD kártyával még fentebb lehet tornászni a rendelkezésre álló helyet. Két kamera került a páros fedélzetére. Előre egy HD videóhívások bonyolítására alkalmas megoldás tekint, hátra pedig már egy 8 megapixeles főkamera figyel, amivel már egészen jó minőségben örökíthetőek meg a feledhetetlen pillanatok. A szerkezeteket ellátták Micro-HDMI csatlakozóval, így könnyedén hozzáköthetőek szinte bármilyen külső megjelenítőhöz.

A masinákon a Microsoft Windows 8.1 fut, ami jelen esetben a Toshiba által hozzáadott alkalmazássokkal teljesedik ki. A TruNote, a TruCapture és a TruRecorder programok segítenek majd a jegyzetelésben, a képalkotásban, és a hangrögzítésben. A redmondiak is nyújtanak extra szolgáltatást az Office 365 irodai programcsomag személyében, melyet egy teljes évig használhatnak ingyenesen a jövendőbeli vásárlók. A vállalat a kiegészítőkről sem feledkezett meg. Az Encore 2 Write tabletek mellett egyebek mellett felbukkan olyan tok is, ami nem csak védelmezi a kegyeire bízott gépet, hanem egy Bluetooth-os billentyűzetet is rejt. A vezeték nélküli gombsorral még kényelmesebb lesz az eszközök használata.

A Toshiba Encore 2 Write 8 és 10.1 majdnem azonos áron kerül a boltokba (350 és 400 dollár), ami nemes egyszerűséggel azzal magyarázható, hogy a méretet leszámítva teljesen megegyező képességek birtokában vannak. A tollas táblák forgalmazása az Egyesült Államokban januárt 11-én veszi kezdetét, később pedig remélhetőleg szélesebb körben is elérhetőek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward