Megtartja mobilos üzletágát a HTC

A vállalat tovább folytatja a fejlesztéseket, és hisz abban, hogy a mobilos VR/AR térnyerésével fordulhat a sorsa.

Megtartja mobilos üzletágát a HTC

Sok olyan gyártó van a mobilpiacon, aki szebb napokat is megélt, és az elmúlt években a háttérbe szorult, de talán a HTC esetében a leglátványosabb ez a visszaesés. A tajvani alakulat folyamatosan képes egyre nagyobb mélységekbe zuhanni, pedig a márkanév önmagában még ma is jól cseng.

A sokéves lejtmenet eredményeként idén már többször lehetett olyan pletykákat is hallani, hogy a vállalat végleg bedobhatja a törölközőt, miután a Google a mobilos részlegének egy jelentős részére rátette a kezét. Arról is többször beszéltek, hogy talán az augusztusban leleplezett HTC U12 Life lesz az utolsó készüléke a cégnek, de azt már most kijelenthetjük, hogy nem így lett, hiszen időközben befutott a kriptovaluták körül kialakult lázat meglovagolni próbáló HTC Exodus 1, aminek hamarosan a szállítása is elkezdődik. Sőt mi több, ha már itt tartunk, akkor azt is érdemes megemlíteni, hogy az U12 Life modell pedig kapni fog decemberben egy olyan változatot, ami már 6/128 GB-os kiszerelésű, eredetileg ugyanis 4 GB RAM-mal és 64 GB-os adattárolóval futott be.

Galéria megnyitása
A HTC U12 Life nagyon szemrevaló lett – talán már túl hivalkodó is –, de a külsővel nem sikerült megnyerni a vásárlókat

A HTC most hivatalos bejelentésben cáfolta, hogy leállítanák az okostelefonok fejlesztését. A továbbiakban is készül majd új mobilokkal, 2019 elején biztosan számítani kell friss termékre ezen a fronton, és talán még ebben az évben is jöhet valamilyen újdonság. A vállalat úgy érzi, hogy teremhet még a számára babér az okostelefonok terén, és az áttörést talán a virtuális valóság hozza majd el.

A HTC nagyon jól szerepel a VR eszközöket tekintve, és most arról beszélt, hogy a jövőben a virtuális valóság kulcsfontosságú lesz a mobilkészülékek fejlesztésekor.

Szóval nagy tapasztalattal hozhat majd létre ilyen megoldásokat, miközben a versenytársainak még nem sok rutinja lesz ezen a téren. Éppen ezért a tajvani szakemberek folytatják a VR platform optimalizálását és a VR/AR tartalmak szaporítását. Ezen felül pedig nagy erőfeszítéseket tesznek az olyan technológiák integrálására, mint a mesterséges intelligencia (gépi tanulás), a blokklánc és persze az 5G. Szóval a HTC már azon is munkálkodik, hogy az új generációs hálózatokat támogató okostelefonnal rukkoljon elő.

A baj mindenesetre továbbra is nagy a HTC-nél, és bár az mindenképpen örömteli, hogy a vállalatnak esze ágában sincs feladni az okostelefonokat, az egészen biztos, hogy ezt nem lehet a végtelenségig bírni olyanformán, ahogy most megy a szekere. Mivel egymást követik a veszteséges negyedévek, a tajvaniak folyamatosan leépítésekre kényszerülnek a világ minden táján, legutóbb nagyjából 1500 embertől váltak meg, amivel a foglalkoztatottak szám ötezer fő alá eshetett. Ettől viszont még csak a kiadásaik csökkennek, az értékesítéseik nem fognak növekedni, márpedig enélkül nem lehet fennmaradni.

Galéria megnyitása
Exodus 1

A cég legutóbb az Exodus 1 esetében megmutatta, hogy egészen egyedi megoldásokat is képes kalap alá hozni, de az is biztos, hogy ez a készülék sem fog túl nagy tömegeket megmozgatni, márpedig a HTC-nek arra lenne szüksége, hogy egy „néptelefont” tegyen le az asztalra. A vállalatnál a legnagyobb problémát az jelenti, hogy borzasztóan gyenge ár-érték arányú készülékekkel áll elő folyamatosan, és a jelek szerint véletlenül sem próbál ezen változtatni. Mintha a cég vezetése ezt a nyilvánvaló dolgot nem ismerné fel – vagy egész egyszerűen nem szeretne róla tudomást venni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap