Megszületett a Video Speed Class SD sebességosztály

Rövidesen könnyebb lesz olyan SDHC vagy SDXC memóriakártyát választani, ami kiválóan alkalmas 4K-s vagy akár 8K-s videók rögzítésére-

Megszületett a Video Speed Class SD sebességosztály

A piacvezető memóriakártya-szabványok mögött álló SD Szövetség (SD Association) egy új, SDHC és SDXC memóriakártyákra vonatkozó sebességosztályt jelentett be, ami a Video Speed Class nevet viseli, célja pedig a következő generációs videó készítő eszközök és tulajdonosaik minél hatékonyabb segítése.

A Video Speed Class érkezésével az SDHC és SDXC memóriakártya-szabványok képviselői esetében garantálható lesz a 4K-s, 8K-s, 3D-s és 360 fokos videó alapú tartalmak zökkenőmentes kiszolgálása. Az új sebességosztály követelményeinek megfelelő memóriakártyák segítségével hatékonyan rögzíthetőek lesznek a nagyfelbontású, magas minőségű videók, sőt, a gyorsabb modellek akár több videó egyidejű felvételére is használhatóak lesznek. Ezzel együtt az eszközök gyártóinak is egyszerűbb dolguk lesz, hisz könnyedén meghatározhatják, pontosan mely Video Speed Class támogatására van szükség az adott videó rögzítő termék felhőtlen használatához – az ajánlástól persze el lehet majd térni, de csak felfelé.

Az SD 5.0-s szabvány részét képező Video Speed sebességosztály több szintet képvisel, amelyek neveiket a minimális írási sebesség alapján kapták, így V6-tól egészen V90-ig tart a skála, azaz a minimális írási sebesség is 6 MB/s-tól 90 MB/s-ig terjed. A leggyorsabb szinteket, azaz a V60-at és V90-et támogató memóriakártyákkal 8K-s videók rögzítésére van mód, a V6-os, V10-es és V30-as szinteken tanyázó modellek pedig magas minőségű 4K-s videók készítésére jók. A Video Speed Class jelölést SDHC, SDXC UHS-I és UHS-II memóriakártyákra szitázzák rá, az aktuális termékek írási sebességei azonban jobbak is lehetnek, mint az adott sebességosztály által megkövetelt minimális szint.

Azok az új memóriakártyák, amelyeken az SD Szövetség által létrehozott Video Speed Class jelölés is megtalálható, rövidesen elérhetővé válnak a különböző nagy és neves gyártók kínálatában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward