Megszorításokra készül a Gigabyte?

Az iparági pletykák szerint 5-10%-os létszámcsökkentésre és fokozott takarékosságra lehet számítani a gyártó háza táján.

Megszorításokra készül a Gigabyte?

A Gigabyte Technology vezetése idén a jelek szerint kellemetlen, de a jövő szempontjából feltétlenül szükséges lépésekre készül annak érdekében, hogy a vállalat pénzügyi helyzete javulhasson valamelyest. A gondot az okozza, hogy a videokártya piacon visszaesett a kereslet.

Galéria megnyitása Az alaplap-üzletág dolgozóinak 5-10%-a utcára kerülhet Ezzel együtt az alaplapok szegmense sem muzsikál túl jól, hiszen egyre kevesebb alaplap fogy, ami összességében a vállalat teljes árbevételére, illetve profitjára is komoly negatív hatást gyakorol. Ebben szerepe lehet annak is, hogy az Intel egyes processzoraiból kisebb hiány alakult ki az elmúlt év közepétől kezdve, ami az árak emelkedését és a rendszerbővítési kedv csökkenését eredményezte.

A DigiTimes iparági információi szerint éppen ezért 2019 első felében 5-10% közötti létszámcsökkentést eszközölhet a Gigabyte, ami elsősorban a jobban gyengélkedő alaplap-üzletág munkavállalóit érintheti. Ezzel együtt a különböző költségeket is igyekeznek majd visszafogni, így például a marketingbüdzsé esetében is meghúzhatják a nadrágszíjat. A költségeket egyébként nem csak a Gigabyte, de az ASUS és az MSI is igyekszik nagyon komolyan kontrollálni, ugyanis az alaplappiacon, illetve a videokártya-piacon tapasztalható negatív trend nem csak a Gigabyte-ot sújtja.

A Gigabyte az aktuális adatok alapján az elmúlt év negyedik negyedévében nagyjából 2,2 millió alaplapot szállított le, míg a teljes év folyamán mintegy 11,45 millió alaplapot dobott piacra. Utóbbi érték a 2017-ben elért 12,6 milliós, illetve a 2016 folyamán tapasztalt 16 milliós számhoz képest elég komoly visszaesésnek minősül. 2019 folyamán éppen ezért az lesz a gyártó elsődleges célja az alaplappiacon, hogy a 10 milliós szállítási mutatót teljesíteni tudja.

Sajnos a videokártyák szegmenséből sem érkeztek jó hírek. Az elmúlt év folyamán minden negyedévben egyre kevesebb videokártyát szállított le a cég: az elsőben még 1,2 milliót, majd a másodikban 850 000-et, a harmadikban 750 000-et, a negyedikben pedig 700 000-et. Az elmúlt év folyamán így összességében 3,5 millió videokártyát sikerült leszállítani, ami a 2016-os szintnek felel meg – 2017-ben összesen 4,8 millió videokártyát dobott piacra a vállalat, így a visszaesés mértéke meglehetősen látványos.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap