Megsúgta a Siri, mikor lesz a WWDC

Az árulkodó Siri mellett mostanra az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy június közepén lesz a következő fejlesztői konferencia.

Megsúgta a Siri, mikor lesz a WWDC

Az Apple minden nyáron sort kerít a fejlesztői konferenciájára, és már biztosan kijelenthetjük, hogy ezt a tradíciót idén sem fogja megszakítani. A 2016-os WWDC időpontját is tudjuk már, és erre meglehetősen különös módon derült fény.

A cupertinói alakulat hivatalosan még nem is erősítette meg a Worldwide Developers Conference időpontját, mikor a Siri már elárulta a nagyszabású rendezvény időpontját a felhasználók kérdésére. A vállalat digitális személyi asszisztens szolgáltatása ezúttal még a kelleténél is informatívabb volt, de így legalább kiderült, hogy meglehetősen komoly információbázisból dolgozik, és néha bizony olyan kérdésekre is tudja a választ, amire még az interneten sem találhatnak választ az emberek. A Siri a „When is WWDC?”, vagyis „Mikor lesz a WWDC?” kérdésre elmondta, hogy a fejlesztői konferencia június 13 és 17 között kerül megrendezésre. A négynapos eseménnyel kapcsolatos információt mostanra hivatalosan is megerősítette az Apple, és a Siri valóban jól válaszolt a neki szegezett kérdésre. A vállalat Moscone West kongresszusi központot választotta helyszínül, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a San Francisco-i épület nem először ad otthont a WWDC-nek.

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fejlesztői konferencia, éppen ezért az Apple csak korlátozott számú érdeklődőnek tud belépési lehetőséget biztosítani. Néhány éve még a gyorsaság számított a jegyek beszerzésekor, ám egy ideje már más rendszert alkalmaz az Apple (ahogy a Google is a Google I/O esetében). Április 22-én este hét óráig minden jelentkező regisztrálhatja magát a Worldwide Developers Conference-re, és a rendszer véletlenszerűen fogja kisorsolni azoknak a nevét, akik végül ténylegesen részt vehetnek az eseményen. A rendezvény hivatalos honlapja ezúttal egyébként olyan, mintha egy programozási felületet látnánk. Ezzel feltehetően arra utal a vállalat, hogy ezúttal tényleg a fejlesztőknek szól majd a konferencia, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen minden évben egyre inkább ilyen tendenciát lehetett megfigyelni. Mint minden évben, idén is nagyon sokba fog kerülni bejutni a WWDC-re, a teljes árú jegy 1600 dollárba kerül – az Apple kínál majd kedvezményes belépési lehetőséget is.

Mire lehet számítani a fejlesztői konferencián? Konkrétumokat nem árult el a cupertinói alakulat azzal kapcsolatban, hogy milyen újításokra számíthatnak az érdeklődők, ám az kiderült, hogy minden főbb operációs rendszerről szó esik majd a WWDC-n. Bemutatkozhat az iOS új generációja, frissülhet az okosórára szabott watchOS, valamint a tvOS is megújul majd, és persze terítékre fog kerülni az OS X is. Ez utóbbi egyébként egyre több pletyka szerint akár nevet is válthat, és a jövőben macOS-ként folytathatja a karrierjét, igazodva a többi névadási sémához. Friss hardver valószínűleg nem lesz a WWDC-n, bár arról is egyre több információt lehet hallani, hogy a lassan két évvel ezelőtt bemutatott Apple Watch megújulhat.

Moscone West

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward