Megskalpolták az Intel érkező csúcsprocesszorát

A megskalpolt processzor mellett az LGA-2011-es processzorokhoz készített új CPU hűtőről is érkezett néhány fotó.

Megskalpolták az Intel érkező csúcsprocesszorát

Eltávolították a Haswell-E család leggyorsabb tagjának sapkáját

Egy maláj tuningmester a napokban meglehetősen érdekes információkat publikált, méghozzá egy sokatmondó fotó társaságában. Owikh84 hozzájutott a Haswell-E sorozat leggyorsabb tagjához,a Core i7-5960X modellhez, és rögtön meg is nézte, milyen módon rögzítette az Intel a hővezető sapkát a processzorlapkához.

A művelet során sikerült tönkretenni a processzort, ugyanis a lapka a hővezető sapkával együtt levált a tokozásról. A veszteség kétségkívül nem túl jó hír, de így legalább kiderült, mire kell számítania annak, aki hasonló műveletre vállalkozik. Owikh84 tapasztalatai szerint a hővezető sapkát forrasztással rögzítették a lapkához, de az IHS (Integrated Heat Spreader) belső felületére némi epoxy réteget is felvittek. Szerinte ez a megoldás jobb, hatékonyabb hőátadást eredményez, mint a jelenlegi, a Haswell és Devil's Canyon processzorok esetében alkalmazott eljárás, ám hogy ez tényleg így van-e, majd a tesztek eldöntik.

A korábbi pletykák szerint a Haswell-E processzorok rövidesen elrajtolhatnak a hozzájuk készített X99-es alaplapokkal és a DDR4-es memóriamodulokkal együtt.

Lencsevégen a Haswell-E processzorok gyári hűtője

Az Intel az elmúlt hét folyamán bemutatta, milyen új processzorhűtőt készített a szeptember közepén megjelenő Haswell-E processzorokhoz. Az új processzorhűtő nagyobb, mint az LGA-2011-es processzorokhoz tervezett RTS2011AC modell, így hatékonyabban vezeti el a hőt és nagyobb hűtőteljesítményt is kínál.

Balra a régi, jobbra az új CPU hűtő látható

Hab a tortán, hogy a termék alacsonyabb zajszint mellett működik, mint a korábbi megoldás. Az új processzorhűtőre a Haswell-E processzorok megnövekedett TDP-je miatt volt szükség – a TS13A modell már a 140 wattos TDP-vel rendelkező központi egységekkel is könnyedén megbirkózik majd.

Balra a régi, jobbra az új CPU hűtő látható

A dolgok jelenlegi állása szerint a TS13A típusjelzéssel ellátott processzorhűtőt a Core i7-5800-as és Core i7-5900-as sorozatú dobozos Haswell-E processzorok mellé csomagolja a gyártó, sőt, augusztus 29-től kezdve a jelenleg forgalomba lévő LGA-2011-es processzorokhoz is az új hűtő jár majd a régi RTS2011AC helyett.

Balra a régi, jobbra az új CPU hűtő látható

A rövidesen érkező Haswell-E processzorokról korábban már kiszivárgott némi információ, ami itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward