Megnyitotta kapuit az idei Computex

A világ egyik legfontosabb számítástechnikai és technológiai kiállítása ma kezdetét vette, így hamarosan indul a hírlavina – sok-sok érdekességgel.

Megnyitotta kapuit az idei Computex

Kezdetét vette az idei Computex, ami a világ egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – számítástechnikai és technológiai kiállítása és vására, amire hatalmas figyelem összpontosul a világ minden tájáról.

Idén június másodikától hatodikáig tart a rendezvény, ami hivatalosan a mai napon, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit. Mivel a Computex Tajvan fővárosában, Tajpejben kerül megrendezésre, így a magyar időhöz képest 6 órányi időeltolódásra kell számítani. Amikor itt délelőtt 10 óra van, ott már délután 4 óránál tartanak.

Az idei rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan most is a TWTC Nangang Exhibition Hall ad helyet, a szervezői között pedig az állami TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) és a privát szektorban tevékenykedő TCA (Taipei Computer Association) egyaránt jelen van.

A szervezők beszámolója szerint idén 1702 kiállító és 5072 stand lesz jelen az eseményen, a nemzetközi látogatók száma pedig a várakozások szerint a 38 000 főt is elérheti, ami bődületesen hatalmas szám – de ne feledjük, ötnapos rendezvényről van szó.

A változó trendekre természetesen a TCA is reagált, így a kiállításon a viselhető eszközök, valamint a 3D-s nyomtatók is nagy hangsúlyt kapnak. A viselhető eszközök piaca egyébként dinamikusan növekszik: a Gartner szerint 2020-ra már több, mint 1,9 billió amerikai dollárt költünk el 25 milliárd IoT eszközre, és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra. Pontosan ez, vagyis a dinamikus növekedés és a piaci szegmensben rejlő hatalmas potenciál az oka annak, hogy a Computex-en több, mint 700 kiállító fókuszál az IoT eszközök, a mobilalkalmazások és a felhő alapú technológiák, illetve szolgáltatások témakörére.

A show alkalmával rengeteg újdonság bejelentésére kerülhet sor, valamint számos gyártó soron következő, hónapok múlva megjelenő termékei közül is lencsevégre lehet majd kapni egyet-kettőt. Izgalmas napok jönnek tehát, úgyhogy a héten mi is azon leszünk, hogy beszámoljunk minden érdekességről, ami kikerült a showra!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward