Shop menü

MEGNŐTT AZ ÉRDEKLŐDÉS A TWITTER IRÁNT, ÉS JÖN A SZÜRKE PIPA A KÉK UTÁN

Új jelzést vezet be a Twitter a hitelesítésre, de ezt nem kaphatja meg bárki. A jelek szerint nagyon sokan érdeklődnek a mikroblog iránt most, hogy Elon Musk megvásárolta.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megnőtt az érdeklődés a Twitter iránt, és jön a szürke pipa a kék után

Szinte követhetetlen sebességben záporoznak az érdekes hírek a Twitter kapcsán, mióta Elon Musk megvásárolta a platformot. Rengeteg kritikus hang is felmerült, és most még nehéz azt megmondani, hogy a mikroblog milyen irányba indulhat el, de egyelőre úgy fest, hogy felfelé ível a népszerűsége.

A legfrissebb adatok szerint az első héten, amit Elon Musk vezetése alatt töltött a Twitter, emelkedett a felhasználók száma, méghozzá nagyobb mértékben, mint ahogyan a  „békeidőkben”. Szóval a jelek szerint a dollármilliárdos üzletember érkezése felkeltette az érdeklődést a platform iránt, és egyre többen regisztrálnak azért, hogy megnézzék maguknak a szolgáltatást. Ha rosszmájúak szeretnénk lenni, feltennénk a kérdést, hogy az újonnan létrehozott fiókok közül ugyan mennyi volt a bot, és mennyi az igazi felhasználó.

Galéria megnyitása

Az első egy hét borzasztó mozgalmas volt a Twitter tulajdonosváltását követően, és nagyon sok hirdető volt, akinek a változás kifejezetten nem tetszett. Állítólag számos partner jelezte, hogy szeretne eltávolodni a Twittertől, és egyáltalán nem, vagy kevésbé kívánja támogatni a hirdetésekkel a platformot. (Elsősorban az autógyártók nem akarják a riválisuk, a Tesla tulajdonosát gazdagítani.) Valószínűleg azért húzta elő a kalapból a vállalat azt a hírt, hogy nagyon szépen emelkedett a platform iránti érdeklődés, hogy ezzel tartsa vissza azokat a hirdetőket, akik a távozást fontolgatják.

Elon Musk extrém megszorításaival és jelentős leépítésével sokan nem tudnak azonosulni. De az új tulajdonos mindenképpen radikális módosításokat akar, mivel úgy látja, hogy máskülönben nem tud a Twitter újra növekvő pályára kerülni. A mikroblog nagyon nehezen tudott eddig profitot termelni, leginkább csak égette a pénzt különösebb eredmény nélkül. Hosszú ideje már nem is adják meg a felhasználói számokat, csak azt közlik a befektetőkkel, hogy mennyi az úgynevezett „monetizálható, napi szinten aktív felhasználó”, röviden mDAU. Ez utóbbi mutató 20%-os gyorsulással emelkedett az elmúlt héten.

Galéria megnyitása

Nagy port kavart, hogy Elon Musk átalakította a Twitter Blue-t, és bejelentette, hogy 8 dolláros áron az előfizetők megkapják majd azt a kék pipát is, ami eddig a hitelesítéssel járt együtt. Sokan azonnal arról kezdtek beszélni, hogy Musk beárazta a hitelesítést, és megdrágította a szolgáltatást, de ez a tények nagyon erős elferdítése. Ugyanis egy sor egyéb előnyt is nyújtana Musk azoknak, akik már eleve 5 dollárt fizettek a platformon a Twitter Blue keretében.

Ezekről az előnyökről egy korábbi hírben számoltunk be, de egy példát mindenképpen hoznánk, ez pedig a hosszabb videók és hanganyagok feltöltésének a lehetősége. Ezáltal az előfizetők lényegében nagyobb tárhelyet is kapnak, szóval ez a lehetőség kiadással jár a Twitternek, miközben jelentős előny a regisztráltaknak, hiszen így például teljes podcast adások is felkerülhetnek a mikroblogra.

A kék pipa jelentőségének csökkenésére reagálva a Twitter most beharangozta, hogy jön a szürke színű pipa, ami mellett egy Official felirat is fel fog bukkanni. Ezt jelen állás szerint azoknak biztosítja a Twitter, akik a kék pipát arra használták, hogy a hitelesítést mutassák például egy márkánál. Kiválasztott profiloknak lesz lehetősége a szürke pipára szert tenni. A nagy vállalatok fiókjai, ismert személyiségek, kormányzati szervek, politikusok kaphatnak majd szürke „official” megjelölést, és ennek még az eddiginél is szigorúbb ellenőrzés lesz az előfeltétele.

Galéria megnyitása

A kék pipa nagyon sok trollt vonzott, akik igazából még a korábbi rendszer gyengeségét használták ki. Volt, aki átnevezte magát Elon Muskra kék pipával a neve mellett, és sokan azt gondolták, hogy erre már az újítások adtak lehetőséget, de az igazság az, hogy a Twitter eddig így működött, ezt bárki megtehette. De a mikroblog reagált a helyzetre, és könyörtelenül kitiltotta azokat, akik egyértelműen személyiséglopást követtek el a platformon.

Galéria megnyitása

Ezen a fronton pedig máris elkezdtek kidolgozni olyan új szabályozást, ami a másokat megszemélyesítő profilokra fog vonatkozni, de egyéb visszaéléseket is érinteni fog. A személyiségtolvajok végleges tiltással lesznek „jutalmazva”, és egy szabályzat fogja azt rögzíteni, hogy milyen esetekben beszélhetünk arról, hogy valaki ilyen jellegű visszaélést követett el. Az előírások egyértelműek lesznek, és több szinten fogják kezelni a profiloldalakkal kapcsolatos problémás eseteket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére