Megmenthetik az XP-t az olcsó laptopok?

Váratlan, de kellemes mellékhatása lehet az olcsó (mini)laptopok rohamos térhódításának: még akár meg is menthetik az XP-t.

Megmenthetik az XP-t az olcsó laptopok?

Váratlan, de kellemes mellékhatása lehet az olcsó (mini)laptopok rohamos térhódításának: még akár meg is menthetik az XP-t.

A Microsoft ugyebár idén júniusig tolta ki az XP hivatalos élettartamát, és minden erejével igyekezett a Vista felé terelni a közönséget - azonban mivel az épp a virágkorukat élő olcsó, hordozható gépek esetében a Linuxon kívül az XP az egyetlen szóba jöhető (megfizethető - hogy az olcsóság, mint kritérium ne sérüljön) rendszer-alternatíva, így még vehet váratlan fordulatot az XP sorsa.

Ehhez járul még az a tény is, hogy a Microsoft - valamelyest meglepő módon - rengeteg időt, energiát és pénzt fordított arra is, hogy a már említett minilaptopok (így például az Eee PC, a Classmate PC és a Cloudbook) XP-s változatban is elérhetővé válhassanak, és ehhez megadott minden hivatalos támogatást. Érdekes kérdés tehát, hogy a júniusi zárást mennyire befolyásolhatja az XP esetleges további térhódítása.

Kérdés az is, hogy az XP ténylegesen végleges kiiktatása esetén mekkora piacot veszítene a Microsoft - elvégre XP hiányában a Linuxok azonnal átvehetik a helyüket, és a kérdéses minigépek már említett, fokozódó népszerűsége a pénz nyelvén annyit tesz, hogy egyre gyaropodó és egyre nyereségesebb piacot jelentenek. Legalábbis meglepő lenne, ha az MS önként és dalolva kivonulva ebből a térségből és nem kívánná kivenni belőle a maga részét.

Új hivatalos állásfoglalás az ügyben egyelőre nincs - viszont több, mint valószínű, hogy érdemes lesz figyelni a fejleményeket ebben az ügyben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward