Shop menü

MEGMENEKÜLT AZ OPENAI, VISSZAMEGY SAM ALTMAN

Már-már úgy tűnt, hogy a saját sírját ásta meg az MI-vel foglalkozó cég.
Török Roland
Török Roland
Megmenekült az OpenAI, visszamegy Sam Altman

Kívülről nézve kabaré jellegű volt az OpenAI elmúlt pár napja, amit valószínűleg inkább horrorként éltek meg az érintettek. Még meg se száradt a tinta, ami Sam Altman azonnali kirúgását hitelesítette, már vissza is kerül a vezérigazgatói pozíciójába, és erről az érintett számolt be az X felületén.  

„Alig várom, hogy visszatérjek az OpenAI-hoz” – írta az X-en. Bár Altmant kirúgták, az OpenAI igazgatótanácsa viszont hamar megbánta a döntését, mert a cég munkatársai egyként álltak ki Altmanért, ami veszélyeztette a vállalat jövőjét. Hamar egyértelművé vált ugyanis, hogy Sam Altman nélkül az OpenAI, a világ egyik legjobban figyelt és rendkívül nagy potenciállal rendelkező techvállalata finoman szólva is a megsemmisülése felé halad. A több, mint 700 munkavállaló egyként várta vissza korábbi cégvezérüket, akit valószínűleg ez is nagyban segített abban, hogy a Microsoft állásajánlata ellenére mégis visszatérjen.

Sam Altman szerint már egy új igazgatóság várja őt, és az elmúlt napok eseményeinek eredményeként szorosabbá vált a kapcsolata a Microsofttal is. Ezt erősítette meg Satya Nadella is, aki a Microsoft cégvezetőjeként először még dühös volt az OpenAI-ra, azóta viszont ez az érzés eltűnt belőle, hiszen a konfliktus miatt nagyobb befolyást szereznek a mesterséges intelligenciát fejlesztő cég felett. 

A Reuters beszámolója szerint több elemző is úgy látja, hogy Altman megszilárdította a pozícióját a cégen belül, ezzel pedig merészebb és profitorientáltabb útra fog lépni a vállalat. Szerintük félő, hogy eddig a biztonságot szem előtt tartó alapítványi formátum kevésbé lesz óvatos és kockázatosabb fejlesztések veszik majd kezdetüket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére