Megmarad az XP asztali gépeken is

Újabb engedményt tett a Microsoft az XP megőrzését követelő hangoknak; miután az olcsó laptopok esetében korábban már meghosszabbította legalábbis a Home verzió támogatását, ezt követően most az olcsó asztali gépek esetében is tett egy hasnoló gesztust.

Megmarad az XP asztali gépeken is

Újabb engedményt tett a Microsoft az XP megőrzését követelő hangoknak; miután az olcsó laptopok esetében korábban már meghosszabbította legalábbis a Home verzió támogatását, ezt követően most az olcsó asztali gépek esetében is tett egy hasonló gesztust.

Az "olcsó gépek" jelen esetben - az Intel-alkotta fogalmat használva - a "nettop"-ok kategóriáját jelentik, vagyis a kifejezetten internet-használatra tervezett, alacsony költségvetésű konfigurációkat - ide értve például az Eee BOX-ot is.

Mivel azonban a cég valamilyen oknál fogva úgy látta jónak, hogy ezt a bejelentését kellő misztikus homállyal tegye meg, így az sehonnan sem derül ki, hogy ez esetben is csak a Home-ra gondolnak-e, vagy ezúttal az XP valamennyi változatára, még akár a Pro-ra is. Lényegében annyit mondtak csak, hogy az olcsóbb asztali gépeknél is biztosítani kívánják a Windows-ellátottságot - de ennél több részletet nem mondtak, így csak következtetni lehet: mivel az ilyen gépek a leggyengébb Vista-verziót se igen bírják el, így csak az XP marad.

Azt még kifejtették, hogy erre a lépésre részben a korábbi, laptopos XP-hosszabbítás sikerén felbuzdulva szánták el magukat, másrészt pedig azért is, mert a felhasználók állítólag "kellően világossá tették számukra", hogy az ilyen olcsó gépeken is örülnének az ismerős Windows felületnek - ami egyrészt akár igaz is lehet valamilyen szinten, másrészt viszont valószínűbb, hogy az ilyen gépeknél költségkímélés címén alkalmazott Linux-rendszerek elterjedését szeretnék visszafogni.

Konkrét határidőt nem szabtak a hosszabbításra (ellentétben például a laptopok esetében megállapított 2010 júniusi dátummal), így valószínűleg az ajánlat egyszerűen addig marad érvényben, amíg lesznek olyan alacsony konfigurációkkal megjelenő gépek a piacon, amelyek még beleférnek a cég által felállított kritériumrendszerbe, amelynek keretein belül él ez az ajánlatuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward