Meglepően jól fogy a Mate 30, rekordokat dönthet

Nagyon nehéz helyzetben is keresett a Huawei csúcsmodellje, pedig még csak ez után lesz szélesebb körben elérhető.

Meglepően jól fogy a Mate 30, rekordokat dönthet

A Huawei Mate szériája eddig minden évben tudta növelni a népszerűségét, viszont a Mate 30 nem olyan körülmények között lépett a piacra, mint az elődök. Mint az ismeretes, a Mate 30 esetében a Huawei jelenleg nem biztosítja a Google Play-szolgáltatásokat, a GMS-t, és éppen ezért mindenki úgy gondolta, hogy most vége szakadhat a széria tündöklésének. A Huawei egészen eddig nem is publikált semmilyen eladási adatot, amiből szintén arra következtettek sokan, hogy nem fut jól az új csúcsmodell szekere. Most azonban a vállalat ennek az ellenkezőjéről számolt be.

A napokban először kiadott értékesítési adatokat a Huawei a Mate 30 széria kapcsán, és egészen megdöbbentőek a számok. Richard Yu, a vállalat első embere bejelentette, hogy az Mate 30 modellek összesen 7 millió példányban találtak gazdára mindössze két hónap alatt. Ez masszív növekedés a Mate 20 által mutatott szerepléshez képest. A szakember elmondása szerint a Mate 30 75 százalékkal fogyott nagyobb példányszámban ugyanannyi idő alatt, mint a Mate 20 modellek. A mostani eredményt egészen pontosan a Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 5G, Mate 30 Pro 5G, és a Porsche Design Mate 30 RS eszközök eladásaiból számolja a Huawei.

Galéria megnyitása

Arra nem tért ki a Richard Yu, hogy milyen jövőt jósol a Mate 30 számára, de könnyen lehet, hogy még a P30-at is képes lesz überelni, pedig erre valószínűleg senki nem fogadott volna a bejelentésekor. A mostani számok alapján azt lehet látni, hogy minden eddigi Huawei modellt lekörözhet a Mate 30 a 10 milliós mérföldkő elérésében. Ezt a rekordot jelenleg a P30 sorozat tartja, az év első felében piacra került széria 85 nap alatt hozta össze a 10 milliós darabszámot. A Mate 20-ból pedig egy év alatt összesen fogyott 17 millió, amit az eddigiek alapján könnyűszerrel fog túlteljesíteni a Mate 30.

A Mate 30 esetében a Huawei folyamatosan terjeszkedik új régiókba, jelenleg még nagyon kevés helyen lehet ezt a készüléket megvásárolni, de Kínában brutális népszerűségnek örvend a magas árával együtt is. Ott az 5G-s modellek az igazán keresettek, mert ez az új generációs hálózatot támogató megoldások közül az egyik legjobb képességekkel rendelkező megoldás. Kína mellett a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és limitált példányszámban Spanyolországban lehet már kapni. De friss hír, hogy már az Egyesült Arab Emírségekbe is úton van, ott december elsején debütál.

Galéria megnyitása

A Huawei azért dobta a Google szolgáltatásait a Mate 30-nál és néhány másik modellnél, mert arra készül, hogy nem értheti majd el a keresőóriás termékeit az Egyesült Államok vezetésének döntése miatt. De még egyáltalán nem biztos, hogy el lesz tiltva a vállalat a Google-től. Az USA már elkezdte az átmeneti kereskedelmi engedélyek kiadását, azt viszont nem lehet tudni, hogy a Google kapott-e vagy fog-e kapni ilyet.

Eddig még csak a Microsoftról derült ki, hogy kereskedhet majd a Huawei-jel a továbbiakban is. Ha a Google is maradhat a Huawei partnere, akkor talán a Mate 30 már úgy érkezhet meg több európai országba, hogy lesz rajta Play Áruház és minden egyéb. Ám arra is van esély, hogy a Huawei az engedély megkapását követően sem venné használatba a Google megoldásait, hanem a Huawei Mobile Services-t helyezné végleg az előtérbe, lesz, ami lesz. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a Mate széria (és az egész Huawei) sorsa a következő hetekben, hónapokban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap