Shop menü

MEGLEPŐ KONFIGURÁCIÓBAN DÖNTÖTT ANTUTU REKORDOT AZ ASUS ROG PHONE

A ROG Phone 6 széria egy új tagja hozta össze a minden eddiginél jobb tempót, a hűtés nem változott, a rendszerchip viszont igen.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepő konfigurációban döntött AnTuTu rekordot az ASUS ROG Phone

Az ASUS a Qualcommal közösen dolgozott a Snapdaragon 8+ Gen 1 rendszerchip optimalizálásán. A ROG Phone 6-hoz nagyon hasonló fejlesztői eszközben lehetett először kipróbálni, hogy mire képes az új csúcs-Snapdragon. Most pedig a ROG Phone sorozat egyik friss tagja AnTuTu rekordot ért el.

Nem lenne ebben semmi meglepő, hiszen a Snapdragon 8+ Gen 1 chip használatban az ASUS különösen nagy rutinra tehetett szert. De mégis egy meglepő megoldásról szól a hír, hogy miért? Nos, mert a ROG Phone 6D, ami az új AnTuTu rekordot felállította, nem a Qualcomm csúcsragadozóját használja. A jelenlegi legyorsabb androidos okostelefonban a Dimensity 9000+ rendszerchip teljesít szolgálatot. A hűtés a különböző készülékeknél ugyan, az GameCool 6 rendszer van használatban.

Galéria megnyitása

Az ASUS annak ellenére, hogy a Qualcomm kiemelt partnere lett az utóbbi időben, a MediaTekkel is nagyon jó viszonyt ápolhat, hiszen ezzel az AnTuTu rekorddal rámutatott arra, hogy bizony a Snapdragon 8+ Gen 1-nek nem maradt ellenfél nélkül, és bizonyos körülmények között a Dimensity 9000+ képes magasabb teljesítményt elérni. Az egyelőre csak Kínában tesztelt ROG Phone 6D modell 1 146 594 pontot hozott össze az AnTuTu alatt.

Azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Dimensity 9000+ a leggyorsabb rendszerchip a piacon, és hogy lekörözi a Snapdragon 8+ Gen 1-et, ugyanis a részeredmények egyértelművé teszik, hogy ez a két megoldás lényegében fej-fej mellett van, és mindkettőnek megvan a maga erénye. A Qualcomm chipje jobb grafikai tempóra képes, az új Dimensity pedig a processzort tekintve borzalmasan erős, és ezzel tudja kivívni az AnTuTu első helyet.

Galéria megnyitása

Miközben a Snadpragon 8+ Gen 1 összesen 1 126 983 pontot ért el, a processzor saját pontszáma 260 ezer alatt maradt, ezzel szemben a riválisa sikeresen átlépte a 290 ezres határt, amire androidos eszköz esetében még nem volt példa. Azonban az IGP-t tekintve csak 430 ezer pontot hozott össze, amire a Qualcomm már csaknem 470 ezer pontos eredménnyel válaszol. Némi előnye volt még a MediaTek lapkás eszköznek a memóriakezelés és az UX mérés terén is, de ez már nem számottevő.

Az ASUS-nál a mérnökök a jelek szerint annyira ki akarták sajtolni a maximumot a ROG Phone szériából, hogy nem hagyhatták figyelmen kívül, hogy a Dimensity 9000+ mekkora tempóra képes. Éppen ezért elkészítették a ROG Phone 6 széria mediatekes variánsát is. A tajvaniak büszkén hirdették korábban, hogy megalkották a TSMC 4 nm-es csíkszélességén az eddigi legerősebb okostelefonokba szánt rendszerchipet, és most beigazolódott, hogy bizonyos szempontból valóban így van.

Galéria megnyitása

Először a ROG Phone keretei között került bevetésre a Dimensity 9000+, mint ahogy az ASUS vihette elsőként pályára a Snapdragon 8+ Gen 1-et is a fejlesztés során. Nagyon érdekes azt látni, hogy a tajvaniak annak ellenére, hogy szinte már csak féllábbal vannak jelent a piacon évek óta, milyen prominens szerepet töltenek be.

Azt nem tudni, hogy a most tesztelt ROG Phone 6D elérhető lesz-e Kínán kívül, vagy csak regionális korlátozás mellett lesz elérhető. Most még az sem ismert, hogy mennyibe fog kerülni a Dimensity lapkás gamer csúcsmobil, de valószínűleg kedvezőbb árat szabnak majd neki, mint amennyibe a Snapdragon alapú eszköz kerül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére