Meglepetés: már elérhető az új Windows 10 bemutató kiadás

A vártnál sokkal korábban elérhetővé tett bemutató kiadásnak már része Cortana, a digitális személyi asszisztens.

Meglepetés: már elérhető az új Windows 10 bemutató kiadás

Ugyan a Microsoft hivatalos bejelentése szerint csak jövő héten kéne megérkeznie a Windows 10 legfrissebb bemutató kiadásának, a napokban váratlanul mégis feltűnt egy új build, amely a 9926-os verziószámot viseli. A meglepetés szoftver a Windows Insider Program keretén belül érhető el, repertoárjában pedig számos olyan újítás jelen van, amelyekről a január 21-i gigantikus rendezvényen már szó volt – igaz, messze nem mind, de ez a bemutatón elhangzottak alapján nem meglepő.

A friss build legfontosabb újításairól maga Joe Belfiore, a Microsoft operációs rendszerek részlegének vezetője tart bemutatót az alábbi kisfilmen:

A 9926-os build egyik legkomolyabb újítása, hogy már tartalmaz némi Cortana integrációt, így kipróbálhatjuk, hogyan működik az ígéretes digitális személyi asszisztens. Mivel ez még messze nem a végleges szoftver, így kisebb-nagyobb rendellenességek mindenképpen tapasztalhatóak lesznek a működésben, de ezzel a vállalkozó szellemű felhasználók valószínűleg mindannyian tisztában vannak. Ezzel együtt megtekinthetjük az átdolgozott Start menüt, plusz az új Windows Store is elérhetővé vált. Az új változat jobb támogatást kínál a vezeték nélküli audió- és videó-eszközökhöz, és tartalmaz néhány apróbb változtatást is, amelyek mind-mind a felhasználói visszajelzések eredményei.

Az új alkalmazások közül a képnézegető, a térkép és az Xbox app már elérhető, valamint a beállításokért felelős részleg megújult dizájnját is megcsodálhatjuk. A Microsoft idővel a rendezvényen bemutatott egyéb újításokat is beépíti majd a következő bemutató kiadásokba, ám egyes szolgáltatások érkezésére még sajnos hónapokat kell várni, ahogy az a rendezvényen is elhangzott.

Az új build ezúttal egyszerre válik elérhetővé a "Fast" és a "Slow" frissítési csatornákon keresztül, így mindenki megkapja, attól függetlenül, milyen frissítési gyakoriságot állított be a Windows Update menüjében. Az új szoftver ISO képfájl formájában is elérhető mindazoknak, akik újonnan regisztrálnak a Windows Insider Programba, és még csak most kezdik meg az ismerkedést a Microsoft ígéretes következő generációs operációs rendszerével, a Windows 10-zel. Amire egyébként még Windows 7-ről is ingyen lehet majd frissíteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward