Meglepetés: érkezik az AMD Radeon HD 7790

Az AMD a jelek szerint egy új videokártyával próbálja betölteni a Radeon HD 7770 és a Radeon HD 7850 között tátongó szakadékot.

Meglepetés: érkezik az AMD Radeon HD 7790

Egy ideje már keringenek azok a pletykák a neten, amelyek új középkategóriás Radeon HD videokártya érkezését jósolják - az elmúlt pár napban a pletykaáradat felerősödött, sőt, friss, érdekes információkra is fény derült az új jövevénnyel kapcsolatban. Mivel a lenti információk egyelőre nem hivatalos forrásból származnak, így azokat érdemes egészséges gyanakvással fogadni.

A pletykák szerint tehát érkezik a Radeon HD 7790-es modell, amely az AMD középkategóriás videokártya kínálatába visz új színt. A termékkel a vállalat a Radeon HD 7770, illetve a Radeon HD 7850 között tátongó szakadékot próbálja befoltozni, méghozzá meglehetősen körültekintően. Ha az értesülések fedik a valóságot, akkor a Radeon HD 7790 esetében egy új, Bonnaire XT kódnévre hallgató grafikus processzor jelenlétére számíthatunk, amely már nem GCN, hanem GCN 2.0-s, azaz következő generációs architektúrára alapoz. A GCN architektúra továbbfejlesztett kiadása a Radeon HD 8000-es sorozatú videokártyákkal válik elérhetővé, ám a jelek szerint nem csak a következő generációs videokártyák aknázhatják ki a benne rejlő lehetőségeket, hanem a Radeon HD 7790 is.

Az újdonság pontos paramétereivel kapcsolatban sajnos még nem szivárogtak ki információk, az azonban már tudható, hogy tuningolt Radeon HD 7790-es videokártyák nem készülnek majd. Az AMD a pletykák szerint megtiltja partnereinek, hogy az újdonságokat gyárilag megemelt órajelekkel dobják piacra - erre azért van szükség, hogy a Radeon HD 7790 ne ronthassa a Radeon HD 7850 forgalmát.

Az új videokártya várhatóan a következő hónap első felében megrendezésre kerülő CeBIT 2013 alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt, azaz már csak néhány napot kell várnunk arra, hogy alaposan megismerhessük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward