Meglepetés: Befutott az új generációs Apple iPod touch

A zenelejátszó minden korábbinál nagyobb teljesítménnyel szolgál majd.

Meglepetés: Befutott az új generációs Apple iPod touch

Az iPod touch legutóbb 2015-ban frissült, azóta volt forgalomban a hatodik generációs megoldás, most pedig itt a termék hetedik generációja. Sokan valószínűleg úgy gondolták, hogy már nem is lehet kapni az Apple zenelejátszóját, de az eszköz még része a kínálatnak, és mostani ráncfelvarrást követően biztosan kijelenthetjük, hogy az is marad.

Az új iPod touch a külsejét tekintve nem változott, és a belbecs kapcsán is lényegében csak egyetlen dolgot emelt ki az Apple: befutott egy újabb rendszerchip. A szerkezet már az Apple A10 Fusion lapkát fogja munkára, ami először az iPhone 7 és 7 Plus fedélzetén jelent meg 2016-ban. Szóval nem egy túlzottan aktuális vas került a lejátszó alá, de már ez is elegendő lesz ahhoz, hogy új lehetőségekhez biztosítson hozzáférést. Elképzelhető, hogy több rendszermemória is előkerült már itt, de erről nem nyilatkozott a vállalat. Az Apple A10 Fusion kétszer gyorsabb processzort és a korábbinál háromszor erősebb grafikus vezérlőt biztosít, és ezáltal támogatást nyújthat például a kiterjesztett valóságot használó alkalmazások számára (ARKit).

Galéria megnyitása

Az eszköz megvásárolható lesz háromféle tárhely-konfigurációval, az alapmodell 32 GB-tal kecsegtet, a középső opció 128 GB-os, a csúcsot pedig egy 256 gigás kivitel jelenti, amire bizony már sok zenét lehet menteni, de még filmekből is jelentős mennyiséget tud tárolni. Az Apple apróságán általánosan sok zenét lehet majd offline hallgatásra tárolni az iTunes révén, és ha ez nem lenne elég, természetesen hozzáférhető róla az Apple Music szolgáltatás is. Az Apple Music folyamatosan megújuló kínálata mostanra több mint 50 millió különböző dalhoz biztosít hozzáférést. Az Apple az iOS 12 operációs rendszerrel karöltve küldi bevetésre az iPod touch-ot, és elképzelhető, hogy az előző generációs, kiöregedett modell már nem fogja megkapni az iOS 13-at.

Galéria megnyitása

Az új iPod a megnövekedett teljesítménye révén már támogatni fogja az Apple Arcade játékszolgáltatást is, ami előre láthatólag valamikor az ősz folyamán indulhat majd be, egyelőre még nem érhető el. Az újdonsággal minden gond nélkül lehet majd csoportos FaceTime hívásokat bonyolítani, persze ebben az esetben a 4 hüvelykes kijelző nem lesz ideális, mert több részre osztva már nagyon piciben fognak megjelenni a beszélgetőpartnerek. Az eszköz egyébként egy teljesen változatlan,

1136 x 640 képpontos felbontású, IPS technológiás megjelenítőt használ (800:1 kontraszt, 500 cd/m² fényerő), nem kapott OLED-et, pedig az iOS 13 egyik nagy újítása várhatóan a sötét felület lesz, amivel energiát is lehet majd spórolni az OLED-es készülékeknél. A hetedik generációs iPod touch egy 1,2 megapixeles FaceTime kamerával lett felszerelve, és rendelkezik egy 8 MPixeles főkamerával is, az emlékezetes pillanatok megörökítésére. Ez utóbbi LED-es villanóval is meg van toldva, és Full HD videózást tesz lehetővé.

Mivel tényleg nagyjából változatlanul hagyta a régi hardvert az Apple, így örömünkre szolgál azt kiemelni, hogy a Lightning csatlakozón felül egy 3,5 milliméteres Jack aljzattal is rendelkezik a kütyü, szóval gond nélkül lehet hozzá kapcsolni vezetékes fül- és fejhallgatókat. Egyébként Bluetooth 4.1-es modullal rendelkezik az iPod touch, és emellett még 802.11ac szabványnak is megfelelő, kétsávos Wi-Fi van biztosítva. A zenelejátszó megvásárolható lesz szürke, ezüst, arany, kék és rózsaszín kivitelben is, sőt mi több, rögtön elérhető még (PRODUCT)RED változatban is, melynek az árából egy szeletet jótékonykodásra fordít az Apple. A szerkezet mindössze 6,1 milliméter vastag, és ami ennél is érdekesebb, hogy a tömege csak 88 gramm, tehát elképesztően könnyű és kecses, így egyszerűen, kényelmesen hordozható. A beépített akkumulátora 40 órányi zenehallgatásra nyújt lehetőséget, ami pedig a filmezést illeti, 8 órás futási teljesítménnyel lehet kalkulálni.

Galéria megnyitása

Az Apple iPod touch világszerte több régióban is megjelent, és a 27 fős listára szerencsére Magyarország is felfért. A készülék hazai árazása kedvezőnek nehezen tekinthető, ha a hardveres képességeit figyelembe vesszük. Az eszköz minimum 85 ezer forintba fog kerülni a 32 gigás tárkapacitással, a 128 GB-osért már 125 ezer forintot kell majd leszurkolni, a 256 GB-tal szolgáló csúcsmodell pedig 165 ezer forintba kerül majd. Nem túlzás azt állítani, hogy felsőkategóriás androidos készüléket lehet venni az árán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap