Meglepetés: az AMD segíti a MeeGo fejlesztését

Meglepetés: az AMD segíti a MeeGo fejlesztését

A folyamatosan fejlődő MeeGo platform létrehozását a Nokia és az Intel szorgalmazta: a két vállalat korábban együttműködésbe lépett annak érdekében, hogy egy ütőképes, széles körben is használható platformot készíthessenek, amely a következő generációs mobil eszközök és beágyazott rendszerek esetében rendkívül fontos szerepet tölthet majd be.  Fontos kihangsúlyozni, hogy a MeeGo mobil operációs rendszer tulajdonképpen egy nyílt forráskódú, Linux alapú megoldás, amelyhez a fejlesztők és a piac szereplői egyaránt rendkívül komoly reményeket fűznek. A MeeGo a Moblin projektet és a Maemo-t próbálja ötvözni egy nyílt forráskódú csomagban.

A legfrissebb hírek szerint a MeeGo projekt hamarosan újabb mérföldkőhöz érhet, ugyanis az Intel örök riválisa, az AMD is elkezdett érdeklődni a platform iránt, sőt, a vállalat illetékesei nem csak érdeklődnek, hanem a cég hivatalos közleménye szerint a továbbiakban szeretnének aktívan együttműködni a projekt többi tagjával is annak érdekében, hogy a MeeGo platform valóban ütőképes, széles körben használható megoldássá válhasson. Az AMD mérnöki szakértelmével próbál majd hozzájárulni a projekt sikeréhez, azaz a jövőben a cég szakemberei együttműködnek majd a többi vállalattal a fejlesztéssel kapcsolatos feladatokban.

Ezzel a szerepvállalással az AMD-nek természetesen komoly célja van, amit egyáltalán nem is titkol: a fent említett nyílt forráskódú operációs rendszert a jövőben az AMD is használni szeretné, ugyanis szerintük is komoly lehetőségeket rejt a platform. A MeeGo-t projektet a Linux Foundation, egy non-profit konzorcium is támogatja, amelynek például az AMD is tagja.

A MeeGo-t az AMD többek között a beágyazott rendszerek piacára szánt megoldásaihoz kívánja majd használni, amelyekben a vállalat processzormago(ka)t és GPU-t is tartalmazó, úgynevezett APU (Accelerated Processing Unit) egységei teljesítenek szolgálatot. A MeeGo egyébként ultrahordozható noteszgépeken, tábla konfigurációkon, netbookokon, okostelefonokon, sőt, még autóba szánt információs központokban is feltűnhet majd a nem is oly távoli jövőben.

A MeeGo operációs rendszerrel kapcsolatban bővebb információt itt találnak az érdeklődők. A MeeGo jelenleg az 1.1-es verziónál tart, amit a fenti hivatkozásról le is lehet tölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward