Megkönnyíti a Microsoft a Windows 7 SP1 telepítését

És ezzel együtt a Windows Server 2008 R2 SP1-es kiadását is könnyebb lesz telepíteni, ugyanis a 2011 óta kiadott frissítéseket egy nagy csomagban is le lehet tölteni

Megkönnyíti a Microsoft a Windows 7 SP1 telepítését

A Microsoft szakemberei úgy döntöttek, ideje egy nagy összesített frissítőcsomagba foglalni mindazokat a frissítéseket, amelyek a Windows 7 SP1 megjelenése óta készültek. Ugyanezt a stratégiát alkalmazta a cég a Server 2008 R2 Service Pack 1 esetében is.

Az SP1-es csomag mindkét operációs rendszerhez 2011 folyamán jelent meg, vagyis az elmúlt 5 év során rengeteg „Patch Tuesday” volt, amelyek alkalmával több száz tapasz érkezett a rendszerekhez. Ez probléma, ha olyan Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 kiadást telepítünk, amely csak az SP1-es csomagot tartalmazza, hiszen ekkor a telepítés végeztével rengeteg frissítést fog letölteni a rendszer, sőt, ezek telepítése között újraindításokra is sor kerül – bosszantó dolog, ha gyorsan szeretnénk letudni a kötelező köröket.

Ezen segít a Microsoft újítása, amely egyetlen nagy letölthető csomagba csoportosítja a 2011 óta megjelent frissítéseket, ezt a csomagot pedig Windows 7 SP1-hez és Windows Server 2008 R1 SP1-hez egyaránt le lehet tölteni, igaz némi megkötéssel. A csomagok csak a Microsoft Update Catalog keretén belül érhetőek el, letöltésükhöz pedig egyelőre csak és kizárólag engedélyezett ActiveX támogatással ellátott Internet Explorer webböngészőt lehet használni, de a nyár folyamán a többi webböngészőhöz is jön támogatás.

A későbbiekben havi szinten jelennek majd meg összegző frissítőcsomagok az említett operációs rendszerekhez, amelyekben benne lesz minden olyan frissítés, ami nem tartozik a biztonsági frissítés kategóriába. Ez a havi frissítőcsomag – a folyamatosan érkező biztonsági frissítésekkel együtt – már akár Windows Update-en keresztül is elérhető lesz.

A Windows Update Catalog fentebb említett része itt érhető el mind Windows 7 SP1, mind pedig Windows Server 2008 R2 SP1 operációs rendszerekhez. Persze alternatív megoldásként lehet frissítéseket tartalmazó Windows telepítőket is készíteni – ezeket sokan használják előszeretettel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward