Megkezdődtek az Android 4.4 frissítések a Sonynál

Első körben az Xperia Z Ultra, a Z1 és a Z1 Compact kapta meg a KitKatet, de hamarosan újabb modellek követik ezeket.

Megkezdődtek az Android 4.4 frissítések a Sonynál

Miután a Google bejelentette az Android 4.4-et, a Sony az elsők között rukkolt elő azzal a listával, ami sorba szedte azokat a készülékeket, amelyekre elérhető lesz a későbbiekben a KitKat kódnevű operációs rendszer. Ezt követően viszont hosszú várakozás és csend következett, amit most az első kész frissítések törtek meg. Továbbá újabb részletekkel is szolgált a gyártó a menetrenddel kapcsolatban.

Egyelőre azok a készüléktulajdonosok örülhetnek, akiknek a birtokában Xperia Z Ultra, Xperia Z1 vagy Xperia Z1 Compact van. Ezek közül a legfrissebb és legjobb konstrukció az Xperia Z1 Compact, ami a Z1 kvázi miniatürizált képmása. Ez a modell már eddig is sokak számára volt vonzó, és mostantól azoknak sem kell tőle ódzkodnia, akik esetleg a legfrissebb operációs rendszer hiánya miatt nem gondolkodtak a vásárláson. Mostantól ugyanis OTA (Over-The-Air) úton érkezik az Android 4.4 KitKat, hogy pótolja a szoftveres hiányosságokat. Ezzel a lépéssel a Sonynál a teljes csúcskategória Android 4.4 alapokra került. Illetve csak fog kerülni, hiszen azért a sok millió okostelefon frissítése nem két napos manőver lesz, és a "függő" modellek esetében vélhetően maga a szolgáltató is közbe fog szólni.

Mi módosul a telepítést követően a fenti mobilokon? Íme, a Sony által közölt teljes változáslista:

● Az Android 4.4-nek köszönhetően nőtt a felmutatott teljesítmény, és a felhasználói felület is jobban optimalizált lett. Hozzáadásra került egy feltupírozott állapotjelző sáv, és egy gyors beállítások menü is. Most még intuitívabb és testreszabhatóbb lesz a mobil, és a szem számára is letisztultabb látványt nyújt.

● Amennyiben rendelkezik Sony PlayStation 4 játékkonzollal a telefon tulajdonosa, akkor az új felhasználói felületre azonnal ráismerhet. Az egész indítófelülethez olyan sima animációkat adtak hozzá, mint a PS4-nél van, és ugyanez mondható el az élőháttérképről, a lezárt kijelzőről és a főképernyőről is.

● Jelentősen bővült a Sony által hozzáadott alkalmazások kínálata, és a már meglévő appok is frissültek a legújabb verzióikra. Néhányat ki is emeltek ezek közül: ilyen az üzenetküldő, a MyXperia, a Smart Connect, a TrackID, a TrackID TV, a Sony Select, a Smart Social Camera, és így tovább…

● Egyedi, Sony multimédiás applikációk is erősítik itt az Android 4.4-et. Nagy figyelmet szenteltek a Walkmannek, és a vállalat felhős szolgáltatásának, a Sony Entertainment Networknek is, ami rengeteg zenei albumot és filmet nyújt. Ezek a Sony által üzemeltetett szolgáltatások sokkal jobban lesznek integrálva a rendszerbe a többi hozzáadott dologgal együtt, mint korábban.

● Saját, különleges felhasználói élmény az Xperia Témáknak köszönhetően. A Sony Select rendszerből letölthető csomagoknak hála elképesztő mennyiségű arculatot ölthet magára az adott mobil. Összesen 280 különböző bőrbe bújtatható ezekkel a gépezet.

Ezek mellett arról is beszámolt a japán vállalat, hogy hamarosan újabb gépek tulajdonosait is boldogítani fogják Android 4.4 frissítésekkel. A mérnökök jelenleg gőzerővel dolgoznak azon, hogy az Xperia Z, az Xperia ZL, az Xperia ZR és az Xperia Tablet Z készülékek számára is minél hamarabb elérhetővé válhasson a KitKat rendszer. Jelen állás szerint úgy fest, hogy május-június körül készülnek el a frissítések.

És itt még mindig nincs vége! A Sonynál azt is megerősítették, hogy az Xperia T2 Ultra, az Xperia E1 és az Xperia M2 modellekre is elérhető lesz a jelenlegi legfrissebb Android. Ám itt már valószínűleg még többet kell várni, és nem a közeljövőben lesz esedékes a KitKat érkezése. Mindent összevetve egész jó a helyzet a Sonynál a frissítések tekintetében, ha némi lemaradásban is vannak az olyan vetélytársakkal szemben, mint a Samsung vagy az LG Mobile, ahol a csúcsmodellek frissítése már lezajlott, vagy folyamatban van egy ideje.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward