Megkapta az Android 4.1 frissítést a Galaxy S III

Végre eljött az a pillanat, amire nagyon sok Galaxy S III tulajdonos várt már mióta a Google bemutatta a legfrissebb operációs rendszerét. Rengeteg kiszivárogtatott előváltozat és információ után, hivatalosan is minden felhasználó számára elérhetővé vált a frissített firmware.

Megkapta az Android 4.1 frissítést a Galaxy S III

Végre eljött az a pillanat, amire nagyon sok Galaxy S III tulajdonos várt már mióta a Google bemutatta a legfrissebb operációs rendszerét. Rengeteg kiszivárogtatott előváltozat és információ után most hivatalosan is minden felhasználó számára elérhetővé vált a frissített firmware.

Az új Androiddal sok változáson esik át a harmadik generációs Galaxy S, ám ezeknek a nagy része a háttérben történt. A sebességgel kapcsolatos optimalizációknak és a Project Butternek köszönhetően az óriási okostelefon minden eddiginél folyékonyabban teszi majd a dolgát, és a böngészőben is jobban teljesít, mint az Android 4.0-val. A felhasználói felület legnagyobb változtatása az új értesítési képernyő, ahol már például az e-mailjeinket el is olvashatjuk, nem kell megnyitni az alkalmazását. Ezen felül kicsit átalakult a beállításokat sorakoztató menü, ami így jóval áttekinthetőbb lesz.

További újdonság a Google Now "szolgáltatás", ami egy igen komplex alkalmazás, de lényegében személyi asszisztensként lehetne aposztrofálni. Az interneten fellelhető végtelen mennyiségű információval próbál minket folyamatosan ellátni, annak megfelelően, hogy éppen mire lehet szükségünk. Ha kell a legfrissebb hírekkel szolgál, útvonalat tervez, vagy éppen időjárást jelent, és a hangfelismeréssel keresgélhetünk is itt, ami ugye már a magyar nyelvet is megérti. Legjobban talán az alábbi videó foglalja össze a tevékenységét.

 

Érdekes módon, a frissítések "kiküldését" elsőként Lengyelországban kezdik meg, de ezután folyamatosan csatlakozik a többi európai ország is. A szerverek kisebb terhelése érdekében nem egyszerre kapja mindenki. Az új rendszer élesítésére OTA (Over-The-Air) módon és a KIES-sel kerülhet sor. Az előbbi esetben a Samsung azt ajánlja, hogy csak Wi-Fi kapcsolattal és legalább 50 százalékra töltött akkumulátorral fogjunk bele a műveletbe.

Ezzel a Samsung mintegy 20 millió készüléktulajdonost vértez fel Jelly Beannel, ami nem csak a gyártónak, hanem a Google-nek is nagy előrelépést jelent majd, mivel így ugrásszerűen nő majd az Android 4.1 támogatottsága és a piaci részesedése is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward