Megjöttek az MSI olcsó Fuzion alaplapjai

Megjöttek az MSI olcsó Fuzion alaplapjai

Az MSI végre bemutatta költséghatékony Fuzion alaplapjait, amelyek a Lucid Hydra SoC chipjének köszönhetően hatékony többkártyás rendszerek építését teszik lehetővé, legyen szó Inteles vagy akár AMD-s platformról. A friss jövevényekről a Computex alkalmával a hónap elején már érkezett néhány információ morzsa, ám most, a hivatalos bejelentés alkalmával végre az összes, eddig homályos részletről is lehullott a lepel.

Az új alaplapok között az LGA-1156-os processzorfoglalattal és P55-ös lapkakészlettel szerelt P55A Fuzion és az AMD 870-es lapkakészletére alapozó, Socket AM3-as processzorok kezelésére képes 870A Fuzion névre keresztelt modell van jelen. A P55A Fuzion esetében a gyártó tízfázisú tápellátást alkalmaz a processzor és kétfázisút a memória modulok energiaigényének ellátásához. A rendszer két darab PCI Express 2.0 x16-os slottal bír, amelyek kétkártyás módban is teljes, x16-os sávszélesség mellett üzemelnek. A bővítőhelyek sorában ezen kívül két PCI Express x1-es és két hagyományos PCI slot is jelen van. A PCI Express 2.0 x16-os slotok a Hydra SoC chippel vannak kapcsolatban, amely lehetővé teszi, hogy gyártó független kétkártyás rendszert építsünk, azaz két Nvidia, két ATI vagy egy Nvidia és egy ATI videokártyát is pakolhatunk a rendszerbe. Az alaplapon a felsoroltak mellett két darab SATA 6 Gbps-os port, hat darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó, két USB 3.0-s port, egy nyolccsatornás beépített audió vezérlő és egy Gigabites Ethernet vezérlő is helyet kapott.

A 870A Fuzion modell az AMD 870-es északi hídját és SB850-es déli hídját alkalmazza. Az egység Socket AM3-as AMD processzorokat fogad, beleértve a hatmagos Thuban modelleket is. A rendszer 4+1 fázisú tápellátással gazdálkodik és két darab PCI Express 2.0 x16-os, két PCI Express x1-es, valamint egy PCI slottal van felszerelve. Ez az alaplap az SB850-es déli hídnak köszönhetően hat darab SATA 6 Gbps-os portot, illetve egy külső vezérlő jóvoltából további két darab SATA 6 Gbps-os portot kínál. A rendszer a processzortámogatáson, valamint a PCI és a SATA 6 Gbps-os portok számán kívül azonos felszereltséggel érkezik, mint Inteles társa, a P55A Fuzion. Az újdonságról így nem hiányzik a Lucid Hydra 200-as SoC chip, a Gigabites Ethernet vezérlő, a két darab USB 3.0-s port és a beépített nyolccsatornás audió vezérlő sem.

Az alaplapok szállítása már megkezdődött: a P55A Fuzion190 dollárba, míg a 870A Fuzion 160 dollárba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward