Megjöttek az MSI friss, energiatakarékos alaplapjai

Az MSI ECO sorozatának első generációja már egy ideje kapható, most azonban befutott a második generációs kínálat is, természetesen Skylake processzorokhoz.

Megjöttek az MSI friss, energiatakarékos alaplapjai

Az MSI három új alaplapot mutatott be, amelyek ezúttal azért különlegesek, mert mindannyian az ECO sorozatot erősítik. Ebben a családban kiemelten energiatakarékos alaplapok lapulnak, amelyeknél elég sok beállítási lehetőség van az éppen használaton kívüli, feleslegesen fogyasztó komponensek kikapcsolásához.

A három friss jövevény immár a második generációt erősíti, így még komolyabb energiahatékonyságra és még komolyabb fogyasztáscsökkenésre számíthatunk, mint korábban. Az új alaplapok az Intel költséghatékony lapkakészletei köré épülnek, hardverkomponenseik pedig minőségiek és strapabíróak (Military Class 4-esek MSI besorolás szerint). Az egyes alapok szinte csak PCH tekintetében különböznek egymástól – legfontosabb paramétereiket az alábbi táblázat tartalmazza.

A deszkák mellé jár az MSI két hasznos segédprogramja, azaz az Eco Genie és az Eco Center Pro. Utóbbi lehetőséget biztosít a különböző hardverkomponensek letiltására, így fogyasztást csökkenthetünk, ha azok használaton kívül vannak – még az alaplapi ledeket, sőt, a LAN port ledjeit is letilthatjuk, csak úgy, ahogy a szükségtelen ventilátor-csatlakozókat is. Az app háromféle profilt kínál (Eco, Lounge és Server), de az egyes beállítások akár saját kezűleg is módosíthatóak.

Az ECO az alapértelmezett mód, ami minden alaplapi funkciót engedélyez, de a ledeket és a használaton kívüli bővítőhelyeket letiltja. A Lounge a multimédiás felhasználáshoz passzol, hiszen a ledek és a LAN letiltása mellett a ventilátorok fordulatszámát is csökkenti, így zökkenőmentes lehet a kikapcsolódás. A Server mód csökkentett CPU fogyasztással, alacsonyabb ventilátor-fordulatszámmal, az audió és videó szolgáltatások letiltásával, valamint a ledek kikapcsolásával segít a spórolásban.

B150M ECO
H110M ECO
H170M ECO

Az új alaplapok mindannyian MSI AudioBoost támogatással kiegészített Realtek ALC887-es audió vezérlővel, valamint Intel I219V típusú Gigabites Ethernet vezérlővel érkeznek, méghozzá microATX formátumban.

A koncepció lényege:

Az újdonságok rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen listaárakat kapnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward