Megjöttek az Intel 510-es sorozatú SSD meghajtói

Megjöttek az Intel 510-es sorozatú SSD meghajtói

Az Intel legfrissebb SSD meghajtó sorozatáról már hetek óta keringenek pletykák, így már szinte minden szükséges információt megtudhattunk a termékekkel kapcsolatban. Az új SSD meghajtók a második generációs X25-M modelleket váltják majd a piacon. Az 510-esek elődeikkel ellentétben már nem SATA 3 Gbps-os, hanem SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, és még nem a 25 nm-es, hanem a jól bevált 34 nm-es gyártástechnológiára alapoznak.

Az MLC típusú NAND Flash chipeket tartalmazó újdonságok 2,5 hüvelykes formátumú házban kapnak helyet és természetesen rendelkeznek TRIM támogatással is, ami manapság már inkább elvárható szolgáltatás, mint extra tulajdonság. A három év garanciával forgalomba kerülő adattárolók a gyártó állítása szerint 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. A termékek maximális olvasási sebessége 500 MB/s-os, míg maximális írási sebességük 315 MB/s-os értéket képvisel. A hivatalos közlemény szerint 4K-s véletlenszerű olvasás esetén másodpercenként 20000, míg 4K-s véletlenszerű írási alkalmával másodpercenként 8000 I/O művelet végrehajtására képesek az egyes modellek.

Az Intel első körben két modellt kínál az 510-es sorozat esetében. Az első termék 120 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik és 450 MB-os maximális olvasási-, valamint 210 MB/s-os maximális írási sebességet kínál, ajánlott végfelhasználói ára pedig 284 dollár. A második újdonság már 250 GB-os tárterülettel érkezik; maximális olvasási sebessége 500 MB/s-os, maximális írási sebessége pedig 315 MB/s-os értéket képvisel. Ez utóbbi modellért 584 dollárt kérnek majd el az üzletekben.

 

A két új SSD meghajtó szállítása már megkezdődött, így hamarosan találkozhatunk velük kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward