Megjöttek az AMD pénzügyi eredményei is

Megjöttek az AMD pénzügyi eredményei is

Az Intel és az Apple után végre az AMD is közzétette friss pénzügyi eredményeit, amelyek a gyártó elmúlt negyedéves pénzügyi teljesítményéről árulkodnak. Ezúttal olyan hatalmas profitokról, mint amekkorákat az Apple és az Intel elkönyvelt, nem számolhatunk be, de az azért jó hír, hogy az AMD egyáltalán nem veszteséges.

A friss pénzügyi jelentés alapján az idei év első negyedévében az előző év azonos időszakához képest 2%-kal növekedett  az AMD teljes árbevétele. Profit tekintetében sokkal jobb a helyzet, az ugyanis az előző év első negyedévéhez képest 2011 első negyedévében 98%-kal magasabb értéket képvisel - a korábbi 257 millió dolláros profit helyett a legutóbbi negyedévben 510 millió dolláros profitra tehetett szert a vállalat, ami szép kis összeg.

A legfontosabb adatokat az alábbi táblázat foglalja össze:

Az AMD illetékesei szerint a vállalat pénzügyi eredményeinek alakulásában jelentős szerepet játszottak az APU (Accelerated Processing Unit) egységek, amelyek a gyártó várakozásán felül teljesítettek. Ez nem is meglepő, hiszen korábban pont a rendkívüli érdeklődés miatt fordulhatott elő az, hogy hiány alakult ki a Brazos platform köré épülő alaplapok és a Brazos alapú konfigurációk piacán.

Most már csak az a kérdés: vajon a processzor vagy a videóvezérlő üzletág teljesített jobban az elmúlt negyedév folyamán? Nos, a pénzügyi beszámoló szerint a processzor részleg bevétele az elmúlt évhez képest 3%-os növekedést könyvelhetett el árbevétel tekintetében úgy, hogy az átlagos eladási árak (ASP - Average Selling Price) ezzel egy időben csökkentek. A videóvezérlők szegmensében árbevétel tekintetében említésre méltó változás nem történt, de ennél a részlegnél is elmondható, hogy csökkentek az átlagos eladási árak.

Az idei év második negyedévében az AMD várakozásai szerint az első negyedéves adatokhoz képest stagnálásra, illetve kisebb mértékű árbevétel-csökkenésre lehet majd számítani. Mivel az elmúlt év második negyedévében 1,65 milliárd dolláros teljes árbevételre tett szert a vállalat, így szinte biztos, hogy az idei év második negyedéves pénzügyi eredményei nem lesznek annyira rózsásak, mint az első negyedéves adatok.

Így vagy úgy, júliusban mindenképpen kiderül, hogy hogyan alakult a második negyedév.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward