Megjött az Android februári frissítése

Megjött az Android februári frissítése

A Google havi rendszerességgel készít az Androidhoz biztonsági frissítéseket, és most befutott a februári csomag. A vállalat általában eléggé közlékeny ezeknek a javításoknak a kapcsán, ezúttal azonban csak általános javításokról számolt be részletesen, a Pixel-specifikus fejlesztésekre vonatkozóan nem.

A biztonsági javításnak szokás szerint kettő külön verziója/szintje van, az egyik a 2019-02-01, a másik pedig a 2019-02-05 jelöléssel lett ellátva. Azért választja szét ezeket a javításokat a Google, mert az előbbi a teljes Androidot érintő megoldásokat tartalmazza, szóval minden masinát érinthet az Android égisze alatt, az utóbbi viszont már komponensekkel kapcsolatos, szóval csak adott készülékeknél lehet rá szükség. A 2019-02-01 frissítés összesen 15 biztonsági hiányosságra jelent gyógyírt, ezek általában magas prioritásúak, de van több kritikus és egy moderált is; a keretrendszereket, a könyvtárakat és a rendszert is érintő frissítésről beszélhetünk. A 2019-02-05 jelzésű csomag már jóval több, összesen 27 javítást tartogat, és ezek szinte kivétel nélkül az Nvidia és a Qualcomm, illetve a Qualcommhoz közel álló komponensekhez kapcsolódnak.

A Google kiemelte, hogy nincsenek információ arról, hogy bárki kihasználta volna a hibák valamelyikét, és ezzel felhasználókat károsított volna meg, szóval minden rést időben sikerült befoltozni.

Galéria megnyitása

A vállalat a Pixelekre is rendszeresen szállított kisebb-nagyobb jelentőségű javításokat, néha új funkciókat is a havi frissítések révén. Ezúttal is vannak olyan dolgok, amik csak a referencia eszközöket érintik, azonban a vállalat az eddigi gyakorlattal ellentétben most csak annyit közölt, hogy a csomag tartalmaz több funkcionális frissítést és javítást is az Android platform számos részével kapcsolatosan a támogatott Pixel modelleknél. Arra tehát nem derült fény, hogy milyen jellegű módosításokról beszélhetünk.

A Google sajnos a Nexus 5X-re és a Nexus 6P-re már nem szállítja ezeket a frissítéseket, a Pixel C táblagép viszont annak ellenére, hogy már bőven elmúlt 3 éves, szóval a támogatási ciklusán túl van, ezúttal is részesült a biztonsági csomagból. Emellett pedig az összes eddig megjelent Pixel okostelefon is megkapja OTA (Over-the-Air) módon a szóban forgó csomagot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap