Megjött a VIA kétmagos processzora, a Nano X2

Megjött a VIA kétmagos processzora, a Nano X2

A VIA a beágyazott rendszerek piacára szánt videokártya után most egy újabb friss termékkel rukkolt elő, ami nem más, mint egy új, VIA Nano sorozatú kétmagos processzor. Az Isaiah architektúra köré épülő központi egység két x86-os processzormaggal érkezik és természetesen natív 64-bites támogatást is kínál.

A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Nano X2 az SSE4-es utasításkészletet is támogatja és a virtualizációs technológiák kiaknázására is képes (VT CPU). A kétmagos felépítésnek köszönhetően a termék kitűnően alkalmas több szálon futó alkalmazások futtatására, amelyek számára akár kétszer akkora teljesítményt tud biztosítani, mint egymagos társai. A VIA a terméket a Padlock névre keresztelt technológia támogatásával is felvértezte, amely hardveres biztonságtechnikai megoldásokat nyújt az adott rendszer számára. A friss processzor elődeihez képest továbbfejlesztett energiagazdálkodással és hőmérséklet menedzsmenttel érkezik. A VIA Nano X2 esetében a gyártó órajelekről sajnos nem tett említést.

Az újdonság lábkiosztás tekintetében tökéletesen kompatibilis a VIA Nano, VIA C7, VIA C7M és VIA Eden processzorokkal. A VIA Nano X2 a gyártó összes lapkakészletével (MSP – Media System Processor) kompatibilis, beleértve a legfrissebb VIA VX900-as és VIA VN1000-es sorozatú megoldásokat is, ami jó hír.

A VIA friss, két processzormaggal ellátott központi egysége az OEM partnerek számára már elérhető, a termékkel felszerelt konfigurációk megjelenésére pedig még az idei év első negyedévében sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward