Megjött a Silverlight 3, GPU-kkal és HD-vel

Közreadta a Silverlight 3 legújabb nyilvános verzióját az MS, amely már hasznosítja a hardveres grafikai gyorsítás lehetőségeit 3D-s grafikákhoz és videó-dekódoláshoz is egyaránt, tehermentesítve így a fő egységet.

Megjött a Silverlight 3, GPU-kkal és HD-vel

Közreadta a Silverlight 3 legújabb nyilvános verzióját az MS, amely már hasznosítja a hardveres grafikus gyorsítás lehetőségeit 3D-s grafikákhoz és videó-dekódoláshoz egyaránt, tehermentesítve így a processzort.

Ezzel együtt grafikus teljesítőképességtől függetlenül majdnem teljesen sima HD-videó élményt is ígér az úgynevezett "smooth streaming" technika segítségével, amely automatikusan lejjebb veszi a bitrátát a lejátszás gyors elindítása érdekében, majd menet közben emeli azt a minőség maximalizálása érdekében, a kapcsolat sebességének lehetőségei szerint.

Emellett olyan kevésbé feltűnő, de szintén lényeges fejlesztéseket is eszközöltek rajta, mint amilyen például az univerzálisabb médiaszabványok támogatása (pl. AAC, H.264 és MPEG-4), az erre alkalmas grafikus kártyáknál a pixel shader használata, valamint Win7-nél a többérintés támogatása. Lehetőséget biztosít továbbá olyan böngészőfüggetlen alkalmazások fejlesztésére, amelyek a böngésző bezárása után is tovább működhetnek.

Az új verzió telepítéséhez Mac esetében OS X 10.4.8 vagy újabb kell, legalább 1,83GHz-es Intel Core Duo-val és minimum 128MB RAM-mal. Windows esetében a memóriaigény változatlan, viszont bármilyen 500MHz-es processzor is megteszi; 32 és 64 bites rendszer egyaránt jó hozzá, Win7, Vista, vagy XP is. Internet Explorer 6-tól, Firefox 2-től és Safari 3-tól fölfelé minden gyakoribb böngészővel gond nélkül működik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward