Megjött a Sapphire TV tuneres Radeonja

Megjött a Sapphire TV tuneres Radeonja

A Sapphire TV tunerrel is ellátott Radeon HD 5570-es videokártyájáról a CES alkalmával már érkeztek hírek, most viszont hivatalosan is bemutatta a gyártó az újdonságot, amely igen vonzó tulajdonságokkal rendelkezik.

A Sapphire HD 5570 XtendTV névre keresztelt videokártya tulajdonságait tekintve emlékeztet az ATI nagysikerű All-inWonder sorozatú megoldásaira, ugyanis ez a modell is egy teljes értékű videokártyának felel meg, amelyen egy TV tuner is helyet kapott. A DVB-T támogatással érkező TV Tunert leszámítva az újdonság egy egyszerű Radeon HD 5570-es videokártyának tekinthető, amely 400 stream processzorral, valamint 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával gazdálkodik. A GPU és a memóriachipek között 128-bites adatsínt találunk. A gyártó a GPU esetében 650 MHz-es, a memóriachipek esetében pedig 4 GHz-es effektív órajelet alkalmazott, egyszóval nem tért el az AMD referencia értékeitől. A videokártyán egy dual-link DVI és egy HDMI kimenetet találunk, de mellettük az antenna bemenet és egy mini-USB port is helyet foglal.

A termék a földi sugárzású televízió és rádióadások vételére tökéletesen alkalmas. A csomagban a szükséges kellékek között találunk egy hordozható UHF/VHF antennát, viszont a távirányító már csak opcionális tartozék (Microsoft MCE távirányító a hozzá tartozó vevővel), azaz nem jár minden csomaghoz, csak a 11167-18-40R termékkóddal ellátott kiadáshoz. A TV tuner segítéségével nem csak a különböző adások megtekintésére van mód, hanem igény esetén természetesen rögzíthetjük is azokat. Extra szolgáltatás, hogy a FlexiStream szoftver használatával az adott PC-t stream szerverként is használhatjuk, vagyis a TV tuner által fogott adásokat távoli eléréssel bárhonnan megtekinthetjük egy másik asztali- vagy mobil számítógép, illetve arra alkalmas mobil készülék segítségével. A Mirics által kifejlesztetett FlexiTV és FlexiStream technológiák lényege az, hogy a TV tuner által vett adást a Radeon HD 5570-es GPU az Accelerated Paralell Processing eljárás segítségével dekódolja és tömöríti, így az adásfolyam könnyedén megnézhető internetkapcsolaton keresztül szinte bárhonnan.

Az új, DVB-T tunerrel is ellátott Sapphire HD 5570 XtendTV hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, azt azonban nem árulta el a gyártó, hogy pontosan mennyibe kerül majd az újdonság.

A HD 5570 XtendTV-vel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward