Megjött a GeForce 600M család néhány tagja

Az AMD Radeon HD 7000M sorozatú mobil videokártyáinak érkezéséről a tegnapi nap folyamán számoltunk be, ám időközben az Nvidia GeForce 600M sorozatának első tagjai is befutottak. Utóbbiak – a rivális megoldásaihoz hasonlóan – szintén nem többek egyszerű átnevezéseknél, azaz az „újdonságok” a korábbi grafikus processzorokra támaszkodnak csak úgy, mint az AMD Radeon HD 7000M családjának első tagjai. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy utóbbiaknál azért némi különbség felfedezhető az előző generációs példányokhoz képest, viszont az órajelek egyelőre nem ismertek.

Megjött a GeForce 600M család néhány tagja

Az AMD Radeon HD 7000M sorozatú mobil videokártyáinak érkezéséről a tegnapi nap folyamán számoltunk be, ám időközben az Nvidia GeForce 600M sorozatának első tagjai is befutottak. Utóbbiak – a rivális megoldásaihoz hasonlóan – szintén nem többek egyszerű átnevezéseknél, azaz az „újdonságok” a korábbi grafikus processzorokra támaszkodnak csak úgy, mint az AMD Radeon HD 7000M családjának első tagjai.

A régi új videokártyák specifikációiról az alábbi táblázat számol be.

Ahogy az fentebb is látható az új GeForce-ok tulajdonképpen nem többek egyszerű átnevezett termékeknél: a GeForce 500M sorozat tagjaival megegyező GPU-kat, megegyező mennyiségű CUDA magokat és megegyező órajeleket használnak. Az újdonságok tehát átmatricázott GeForce 520Mx, GeFoce GT 540M és GeForce GT 550M modelleknek tekinthetőek.

Az Nvidia egyébként az AMD-hez hasonlóan járt el az új mobil videokártyák esetében: a belépő szintre, illetve az alsó-középkategóriába szánt termékeit előző generációs grafikus processzorok köré építette, a ranglétrán feljebb helyet foglaló mobil videokártyák számára azonban már a következő generációs GPU-kat tartogatja. A Kepler mobil GPU-kkal kapcsolatban a vállalat elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang korábban úgy nyilatkozott, hogy azok már sokkal több notebook dizájn díjat nyertek el, mint a cég bármelyik korábbi mobil GPU-ja. Jó lenne lassan megtudni, hogy miért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward