Megjelent az Nvidia Quadro NVS 300

Megjelent az Nvidia Quadro NVS 300

Az Nvidia egy új taggal bővítette Quadro sorozatát, amelyben a professzionális felhasználókat megcélzó termékek kapnak helyet. Az új videokártya ezúttal nem egy erőmű, már ami a teljesítményét illeti és DIrectX 11-es támogatással sem bír, azaz nem a Fermi architektúrára, hanem az eggyel korábbi technológiára épül, így DirectX 10.1-es támogatást kínál A termék legfőbb különlegessége nem is ez, hanem az, hogy alkalmazásával akár 8 darab monitorból álló több monitoros rendszert is építhetünk, így rugalmas asztalokat hozhatunk létre, persze ehhez nem elég egyetlen ilyen videokártya:  ha nyolc kijelzőt akarunk meghajtani, akkor több ilyen újdonságot kell beszereznünk (szám szerint négyet, abból kiindulva, hogy egy átalakító két DVI, DP vagy VGA porttá alakítja a DMS59-es portot).

Az Nvidia Nview asztal-menedzsment és MOSAIC technológiáját is támogató újdonság kifejezetten azon professzionális szintű felhasználóknak készült, akik nem igényelnek hatalmas 3D-s teljesítményt, inkább az a fontos nekik, hogy többmonitoros rendszerüket könnyedény kiszolgálja az adott videokártya és a különböző alkalmazásokat hatékonyan lehessen használni több képernyős módban. A termék a kijelzők egymástól független kezelésére is képes, de igény esetén egyetlen hatalmas felbontású asztalkörnyezet létrehozására is használhatjuk.

Az alacsony profilú NVS 300 PCI Express x16-os és PCI Express x1-es kivitelben érkezik. A termék komplett munkaállomások részeként kerül forgalomba, de a PNY kínálatában külön is megvásárolható. Maga az újdonság egy 16 CUDA magot tartalmazó GPU-val érkezik, amely 64-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához, amely jelen esetben 512 MB-nyi DDR3-as memória. A videokártya 18W-os fogyasztás mellett üzemel és passzív hűtést alkalmaz.

A termék ideális lehet IT adminisztrációs környezetbe, irányító központokba, biztonságtechnikai- és megfigyelő központokba, valamint minden olyan felhasználói területre, ahol fontos, hogy az adott videokártya megbízhatóan, hatékonyan és lehetőleg energiatakarékosan kezelje a rá bízott, több monitorból álló rendszert. Az új termék egyébkén nem szokványos videó kimenettel érkezik: a gyártó az NVS 300-ast DMS59-es porttal látta el, amelyhez átalakítókat kell használni. Az átalakítók között találunk olyat, amely 2 darab DisplayPortot kínál, de van két darab DVI-I portot és két darab D-SUb portot biztosító változat is. A DisplayPort 2560 x 1600 pixeles, a single-link DVI-I port 1920 x 1200 pixeles, míg a D-Sub port 2048 x 1536 pixeles maximális felbontást kínál - állítja a gyártó.

Az új videokártya már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 150 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward