Megjelent az Internet Explorer 10 Platform Preview 2

A Microsoft az Internet Explorer 10-es kiadásának első bemutató változatát két és fél hónappal ezelőtt tette elérhetővé, ám ma megjelent a szoftver második bemutató kiadása is, amely számos új szabvány támogatását foglalja magában és a gyártó állítása szerint készen áll a HTML 5 technológia elterjedésére is.

Megjelent az Internet Explorer 10 Platform Preview 2

A Microsoft az Internet Explorer 10-es kiadásának első bemutató változatát két és fél hónappal ezelőtt tette elérhetővé, ma pedig megjelent a szoftver második bemutató kiadása is, amely számos új szabvány támogatását foglalja magában és a gyártó állítása szerint készen áll a HTML 5 technológia elterjedésére is.

Utóbbi kijelentés a Microsoft szerint különösen nagy jelentőséggel bír, ugyanis a HTML 5 mára már több, mint egy divatos szakszó. A vállalat szerint a fejlesztők egyharmada fog idén HTML 5-ben dolgozni és a világ több, mint 50 ezer weboldala használja már ezt a technológiát. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a HTML 5 kezd egyre népszerűbbé válni a piacon. Jó példa erre a Windows 8 demóban már látott kezelőfelület, amely szintén HTML 5 alapokon nyugszik. Mivel a fejlesztői oldalról egyre komolyabb támogatás mutatkozik a HTML 5 iránt, így a szabvány az elkövetkező hónapok folyamán egyre gyorsabban fog terjedni. A vélemények szerint különösen a CSS3 és a HDML 5 Audio/Video számíthat majd átütő sikerre.

Fontos szempont a hardveres gyorsítás lehetősége is. A 120 országban működő 50 ezer HTML 5 alapú weboldal legnagyobb arányban az SVG, a Canvas, a HTML5 Semantics és a HTML5 Videó technológiákat használja fel a hardveres gyorsításban rejlő lehetőségek kiaknázásának érdekében.

A vállalat hivatalos közleménye alapján az alábbi újítások kaptak helyet az Internet Explorer 10 második bemutató kiadásában:

[list type="unordered"]

[*]A CSS3 Floats, HTML5 Drag-drop, File reader API, Media Query Listeners szabványok teljes, valamint a HTML5 Forms kezdeti támogatása.

[*]Nagyobb teljesítményű és hatékonyabb HTML5 alkalmazások – a Web Workers with Channel Messaging, az Async script support és egyéb technológiák jobban gazdálkodnak az erőforrásokkal.

[*]Biztonságosabb alkalmazások a HTML5 Sandbox és az iframe elkülönítés miatt.

[/list]

A fejlesztők az új kiadást innen szerezhetik be, ahol a webböngészó kódja várhatóan háromhavonta újul majd meg. A fenti weboldalon számos új szabvány tesztelésére is mód nyílik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward