Megjelent az első Android okostelefon, a HTC G1

Hivatalosan is bejelentésre került az első, Android okostelefon, a HTC G1. Az új készülék 480 x 320 pixeles natív felbontással büszkélkedő érintőkijelzőt tartalmaz, amely felfelé eltolható, így alatta előtünik a QWERTY billentyűzet. A telefon GSM, EDGE, valamint 3G támogatással egyeránt el van látva, sőt, a gyártó még egy 3.1 Megapixeles kamerával is felvértezte az újdonságot.

Megjelent az első Android okostelefon, a HTC G1

Hivatalosan is bejelentésre került az első, Android okostelefon, a HTC G1. Az új készülék 480 x 320 pixeles natív felbontással büszkélkedő érintőkijelzőt tartalmaz, amely felfelé eltolható, így hozzáférhetünk a beépített QWERTY billentyűzethez. A telefon GSM, EDGE, valamint 3G támogatással egyaránt el van látva, sőt, a gyártó még egy 3.1 Megapixeles kamerával is felvértezte az újdonságot.

A HTC G1-es okostelefon beépített GPS-szel és gyorsulásmérővel egyaránt bír, az eszköz ezen kívül beépített Bluetooth adapterrel, WiFi adapterrel és 1 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. A telefon egy microSD slotot is tartalmaz. Az Androind platformnak köszönhetően a G1-es telefon számos Google alkalmazás használatát teszi lehetővé, amelyek között megtaláljuk a Google Maps Street View, a GMail és a YouTube szoftvereket, sőt, hozzáférést kapunk az Android Market és az Amazon MP3 zeneáruházának tartalmához is.

A HTC G1-es Android alapokon nyugvó okostelefonja elsőként az Amerikai Egyesült Államok területén lesz elérhető október 22-től kezdve, a készülék a megjelenés napján 179 dollárba fog kerülni két éves T-Mobile USA hűségnyilatkozat aláírása esetén. A G1-es újdonság novemberben érkezik meg az Egyesült Királyságba, ám az egyes európai országokban, azaz Németországban, Ausztriában, Csehországban és Hollandiában majd csak 2009. első negyedévében debütál az Android platformot használó okostelefon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward