Megjelent az Archos gamereknek szánt táblája

A nyáron beharangozott újdonság végre megjelent.

Megjelent az Archos gamereknek szánt táblája

Egyre nagyobb figyelmet kapnak a mobil játékosok

Az okostelefonok és a táblák napjainkban egyre népszerűbbek a felhasználók körében és ez a helyzet valószínűleg a közeljövőben sem változik majd, sőt, inkább tovább növekszik majd a termékek népszerűsége. Ezek a mobil eszközök egyre nagyobb CPU és GPU teljesítményt kínálnak, így érthető, hogy a különböző játékgyártó nagyvállalatok fantáziát látnak bennük, illetve a piacban. Más kérdés, hogy sok játék irányítása az érintőkijelzőn nem éppen a legkényelmesebb – már csak azért sem, mert ujjainkkal értékes kijelző-területet takarunk el.

Kezdenek azonban megjelenni a kifejezetten játékra szánt táblák is, igaz, egyelőre nincs sok belőlük. A Razer műhelyében már készül egy meglehetősen ütős, komoly hardvert felvonultató gamer tábla, az Archos pedig a napokban már piacra is dobott egy ilyen készüléket, méghozzá GamePad névvel.

Megérkezett az Archos GamePad

A remek tulajdonságokkal ellátott tábla érkezéséről korábban már beszámoltunk, a napokban azonban végre kereskedelmi forgalomban is megjelent az újdonság. Emlékeztetőül vegyük sorra az újdonság legfontosabb tulajdonságait, amelyek közül a legtöbb már régóta ismert.

A gyártó újdonsága két analóg joysticket, valamint 14 gombot kínál annak érdekében, hogy a játékokat kényelmesen, hatékonyan, az érintőkijelző használata nélkül irányíthassuk. A 7 colos képátlójú, 1024 x 600 pixeles felbontású érintőkijelző sajnos nem mondható extrém nagyfelbontásúnak, de a célnak még így is megfelelhet. Az Android 4.1-es mobil operációs rendszert futtató gamer tábla belsejében egy RockChip SoC dolgozik, amely két darab, 1,6 GHz-es magórajelen ketyegő ARM Cortex-A9-es processzormaggal, valamint egy Mali400 MP4 típusú videó vezérlővel büszkélkedik. Az említett felbontásnak köszönhetően a SoC valószínűleg könnyedén képes játszható sebességet produkálni. Maga a kapacitív érintőkijelző egyébként 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes és egyszerre akár öt ujjal is vezérelhetjük.

A 15,4 milliméter vastag GamePad alig 330 grammot nyom a mérlegen. A rendszer 1 GB-nyi memóriát tartalmaz és 8 GB-nyi NAND Flash tárhellyel rendelkezik, de microSD memóriakártya-olvasó is helyet kapott rajta, amely akár 32 GB-os SDHC memóriakártyákat is fogadhat. A termék emellett előlapi kamerával, mini-HDMI videó kimenettel és USB 2.0-s porttal is fel van szerelve. A repertoárban beépített hangszórók, beépített mikrofon, G-szenzor és WiFi adapter egyaránt jelen van. Az újdonság energiaforrásként egy lítium-polimer típusú akkummulátort alkalmaz, ami egy teljes feltöltés után nagyjából háromórányi játékidőt kínál.

 

A játékosoknak szánt táblán az Archos saját Média Center alkalmazása is helyet kapott, plusz egy olyan segédprogram is, aminek a segítségével az érintő funkciókat a tábla gombjaihoz, illetve az analóg irányítókarokhoz rendelhetjük. Utóbbi azért jó hír, mert egyelőre csak kevés olyan Android alapú játék van, amely rendelkezik beépített játékvezérlő-támogatással. A funkció használatáról az alábbi videó ad némi képet:

 

Az Archos GamePad Európában már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 150 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward