Megjelent a második negyedéves Radeon Pro driver

Megjelent a második negyedéves Radeon Pro driver

Az AMD a napokban tette elérhetővé a Radeon Pro Software for Enterprise csomag második negyedéves kiadását, amely már felkészült a Windows 10 és a Windows Server 2019 operációs rendszerekhez érkező May 2019 Update támogatására. Ezzel együtt egy hasznos újítást is bejelentettek a cég fejlesztői: mostantól a Radeon Pro videokártyákra is telepíteni lehet a Radeon Software Adrenalin 2019 Edition sorozatú drivereket, így a legfrissebb játékokhoz készített optimalizációkat is élvezhetik a felhasználók.

Galéria megnyitása

Persze ezen a téren néhány megkötésre azért számítani kell, amelyeket nem szabad elhallgatni: a Radeon Pro sorozatú videokártyákkal nem működik majd a konzumerpiaci termékekhez fejlesztett Enhanced Sync, a WattMan, a Radeon Chill, az Overlay, valamint a teljesítmény-monitorozó funkciókról is le kell mondani. Azaz lényegében csak a játékok optimalizációit kapják meg az érdeklődők, a driver kezelőfelülete pedig ugyanaz a Pro UI lesz, amit a felhasználók már megszokhattak, ám ISV tanúsítványokat ebben az esetben nem kapnak – azokhoz a Radeon Pro drivert kell telepíteni majd továbbra is. Ezen a téren egyébként jó hír, hogy a Day Zero Certification Program tovább folytatódott, így 2018 novembere óta 750-nél is több professzionális alkalmazáshoz állítottak ki ISV tanúsítványokat.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A második negyedéves kiadás érkezéséve a Radeon Pro ReLive végre streaming támogatást kapott, valamint a felhasználók életét is megkönnyíti egy picit a szoftver, ugyanis megjelent a felhasználói kezelőfelületen egy Help Center gomb, ami egyenesen a Radeon Pro Software Help Centerébe repíti az érdeklődőt. Ezzel együtt Driver Subscription gomb is érkezett, amelynek segítségével értesülhetünk a friss driver kiadásokról, de később Driver Auto-Detect funkció is érkezik, amivel automatikusan letölthetjük és telepíthetjük a rendelkezésre álló frissítéseket.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A fejlesztőcsapat a teljesítmény növelésére is nagy hangsúlyt fektetett. A belsős mérések szerint a Radeon Pro WX4100 most már 25%-kal gyorsabb SolidWorks alatt, mint a Quadro P1000, míg a Radeon Pro WX7100 és a Quadro RTX 4000 között 28%-os különbség mutatkozik az AMD-s megoldás javára. A Pro WX 7100  a belsős mérések szerint 5 további alkalmazáson belül is gyorsabb, mint a Quadro RTX 4000. Ennél is beszédesebb a muilti-tasking teszt, amelynek során a GPU mellett a CPU-t is terhelték, méghozzá Prime 95 segítségével. A mérések végén azt látták, hogy ebben az esetben a Radeon Pro WX 4100 teljesítménye csak 1%-kal, a Quadro P1000 teljesítménye azonban 39%-kal csökkent az extra CPU terhelés hatására.

A Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q2-es kiadása innen tölthető le, a hozzá tartozó dokumentációt pedig itt találják az érdeklődők. A driver természetesen Linuxra is elérhető, méghozzá innen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap