Megjelent a 8 TB-os Samsung 870 QVO SSD

És vele együtt a teljes 870 QVO sorozat is elérhetővé vált.

Megjelent a 8 TB-os Samsung 870 QVO SSD

A Samsung QLC NAND Flash alapokra támaszkodó 870 QVO sorozata hódító útjára indulhatott, és a korábban pletykált 8 TB-os modell is jelen van a kínálatban. A 870 QVO sorozat tagjai a 2018-ban piacra dobott 860 QVO családhoz képest új SSD vezérlővel és új NAND Flash lapkákkal rendelkeznek: az MJX vezérlő helyét az MKX vette át, míg a 64 cellarétegből álló megoldásokat a 92 cellaréteget tartalmazó QLC NAND Flash lapkák helyettesítik.

A 870 QVO modellek között több változat is jelen van, így 1 TB-os, 2 TB-os, 4 TB-os és 8 TB-os kiadások közül egyaránt lehet választani. Mindegyik termék képes 560 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve 530 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére, a gyorsítótár szerepét viszont nem csak nagykapacitású, SLC módba programozott tárhely biztosítja, hanem némi DRAM is. Ettől persze még fel kell készülni arra, hogy ha a gyorsítótár megtelik, jelentősen visszaesik az írási sebesség, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

Az új SSD-k 2,5 hüvelykes formátummal és 7 milliméteres magassággal érkeznek, a csatolófelület szerepét SATA 6 Gbps-os port tölti be. A 870 QVO SSD-k a 860 QVO sorozathoz képest 13%-kal magasabb 4K-s véletlenszerű olvasási tempót kínálnak, ami valamivel rugalmasabb rendszert eredményez.

A 3 év jótállással rendelkező SSD-k egész jó strapabírósággal rendelkeznek ahhoz képest, hogy QLC alapokon nyugszanak – lényegében napi 0,3 meghajtó-teleírást viselnek el a jótállási időn belül. Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áraik a fentiek szerint alakulnak. A 8 TB-os modell árazásával kapcsolatban egyelőre nem adott tájékoztatást a gyártó. Az új modellek már kínálatunkban is felbukkantak, igaz, hírünk írásakor még nem érhetőek el, érkezésükre egy picit várni kell.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap