Megjelenésre készek a Gigabyte PCIe 4.0-s SSD-i

A szupergyors SSD kártyák rézből készített hűtést kaptak, ami menőn néz ki.

Megjelenésre készek a Gigabyte PCIe 4.0-s SSD-i

A Gigabyte még a Computex alatt jelentette be, hamarosan meglehetősen gyors SSD kártyákat dob piacra, amelyek már PCI Express 4.0 x4-es csatolófelülettel rendelkeznek, melegedő komponenseik hűtéséről pedig réz alapú passzív hűtés gondoskodik majd. Ahogy a többiek, úgy a Gigabyte is a Phison E16-os vezérlőjét használj, amihez ebben az esetben 96 cellaréteget használó Toshiba 3D TLC BiCS4 NAND Flash lapkák kapcsolódnak, természetesen némi DRAM alapú gyorsítótár társaságában.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az M.2-2280-as Aorus SSD-k a PCI Express 4.0 x4-es sávszélességnek köszönhetően akár 5000 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve akár 4400 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére képesek. Véletlenszerű 4K-s írási és olvasási feladatok alkalmával sorrendben 700 000 és 750 000 I/O műveletet tudnak elvégezni egyetlen másodperc leforgása alatt, azaz összességében teljesen más dimenziót képviselnek, mint a leggyorsabb M.2-2280-as PCIe 3.0 x4-es SSD kártyák. A Gigabyte azt sajnos nem részletezte, hogy az egyes modelleknél várható-e teljesítménykülönbség, csak az elméleti maximális adatokat adták meg, így majd a tesztek feladata lesz kideríteni, a gyakorlatban mi a helyzet.

Galéria megnyitása

Az új SSD sorozatból egyelőre csak az 1 TB-os és a 2 TB-os modell tűnt fel, de érkezik majd egy harmadik, 500 GB-os változat is, ami alighanem lassabb lesz társainál, de hogy pontosan mennyivel arról majd később kaphatunk képet. A gyártó már készen áll az újdonságok piacra dobására, ám amíg ez nem történik meg, addig az ajánlott végfelhasználói árakat homály fedi.

Az viszont már nem titok, hogy az új, teljes egészében rézből készített hűtéssel ellátott SSD kártyák 5 év korlátozott jótállással érkeznek – a jótállás 5 évig, illetve a TBW értékek eléréséig tart.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap