Megjelenésével hódítana a Verzo Kinzo

A Verzo nem éppen az ismert mobilgyártók egyike, a cég amerikai és cseh érdekeltségű, és az első androidos telefonját indította útnak. A Kinzo név a magyar fül számára nem cseng a legszebben, de azért egy fokkal jobb, mint az LG Cookie. 

Megjelenésével hódítana a Verzo Kinzo

A Verzo nem éppen az ismert mobilgyártók egyike. A cég amerikai és cseh érdekeltségű, és az első androidos telefonját indította útnak. A Kinzo név a magyar fül számára nem cseng a legszebben, de azért egy fokkal jobb, mint az LG Cookie.

A készülék tervezésekor, valami egyedit szerettek volna letenni az asztalra a Verzonál, lássuk mennyire sikerült ez nekik. Az  okostelefon kialakítása valóban tetszetős lett, külsőre teljesen egyedi érzést sugall a tulajdonosának. Akár csak a cég logója a Kinzo is erős, határozott vonalakkal lett kialakítva, a sarkak enyhe lekerekítését leszámítva csak egyenesek határolják, a telefon első ránézésre, valóban prémium érzést kelt. Kecsesnek és könnyűnek viszont nem nevezhető a konstrukció, mivel 12,3 mm-es vastagsága és 155 grammos súlya igencsak férfiassá teszi.

A belső tekintetében azonban kicsit kevésbé lehetünk már optimisták. A kijelző egyszerű TFT LCD, ami 4,3 colos képátlójával ugyan tekintélyt parancsol, de a felbontás is csak WVGA, vagyis 800 x 480 pixel, ami persze még elfogadható lenne, de nem ezt várnánk tőle a bevezetőt követően. A központi lapka szerepében egy Texas Instruments gyártmányú OMAP 3630 található, ez a SoC egy maggal rendelkezik, ami mindössze 1 GHz-en jár, a memória terén pedig 512 MB-tal kell beérnünk minden téren, a háttértárat bővíthetjük memóriakártyával. A lapkakészlet tekintetében tudjuk, hogy a grafikus feladatokra egy PowerVR SGX530 áll majd rendelkezésünkre, ami már nem túl acélos manapság, pont mint ahogy az egész hardver. Kapunk még egy 5 megapixeles képeket rögzítő kamerát LED vakuval és autófókusszal, valamint egy előlapi VGA kamerát a videotelefonálások esetére. Adatkapcsolati képességek tárháza sem komolyabb az elfogadható szintnél, a HSDPA modem mellett, egy 802.11b/g képességű WLAN található egy Bluetooth 2.1-et EDR-rel karöltve, de hogy ne vesszünk el, azért az A-GPS-ről sem kell lemondanunk. Persze van benne felsorolhatatlan mennyiségű szenzor, olyan mint az iránytű, vagy a gyorsulásmérő, továbbá a szabvány csatlakozók is jelen vannak, mivel ezeket az Android megköveteli.

A rendszer tekintetében sem maradtak az egyszerű megoldásnál az eszköz tervezésekor, egy speciális felhasználói felületet kapunk Verzo UI néven, de az alapot sajnos csak egy Android 2.2 adja. A cég elmondása szerint, ennek segítségével elérték, hogy ne kelljen többmagos hardver a megfelelő sebességhez, vagyis a Verzo UI főleg optimalizálásra épít, valamint azt is megtudhattuk, hogy ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a készülék fogyasztása is megfelelő szintre szoruljon. Persze a lehető leghosszabb üzemidő elérésében az 1530 mAh-s akkumulátor is nagy segítség lehet.

 

Végigtekintve a Verzo Kinzot alkotó elemeket, kicsit vegyes érzelmeket kelthet a készülék. Mikor kiemeljük a dobozból, egy igazán egyedi, férfias készülékekhez van szerencsénk, bentebb tekintve, a hardvereket figyelembe véve már nem vagyunk ilyen vidámak, majd erre jön a szoftver. Ezt ne ítéljük meg tesztek nélkül, de azért az tény, hogy az Android 2.2 már igen koros, persze elég nagy százalékban van még jelen a piacon, de nem a frissen megjelenő készülékek társaságában. Összességében egy egyedi, középkategóriás készüléket kapunk.

A 131 x 72 x 12,3 mm-es 155 grammos telefon már megrendelhető, az Egyesült Államokban 459 dollárért, míg Európában 420 euróért cserébe, és érdekesség, hogy az egész világra kiterjedő ingyenes házhozszállítással rendelhető. Az Verzo Kinzo egyéb iránt jól felszerelt csomagban érkezik, aminek még egy bőrtok és egy 8 GB-os Micro SD kártya is része, de az autós töltő sem maradt ki. Egy szoftveres érdekesség is jár mellé, a Sygic offline navigáció személyében.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward