Megint csökkent az AMD két GPU-s csúcskártyájának ára

A vállalat így szeretné javítani a két GPU-s videokártya-szörnyetegének ár/teljesítmény arányát, illetve mérsékeli fogyasztásból és melegedésből fakadó hátrányát is.

Megint csökkent az AMD két GPU-s csúcskártyájának ára

Az AMD ma meglehetősen jó hírrel szolgált mindazok számára, akik szeretnék, ha asztali gépükben egy két GPU-s AMD csúcskártya dübörögne – de eddig a termék ára visszatartotta őket a vásárlástól. A legfrissebb akciónak köszönhetően a kezdetben 1200 angol fontos árcédulát viselő Radeon R9 295 X2 mostantól már akár 500 angol fontért is hazavihető.

A Radeon R9 295 X2 április folyamán még 1500 dolláros / 12000 angol fontos áron rajtolt el, majd pár hónappal később lement 999 dollárra / 700 angol fontra. Az árkorrekcióra az Nvidia következő generációs egy GPU-s videokártyáinak megjelenése előtt került sor. A mostani árcsökkentés valószínűleg a GTX900-as GeForce-oknak köszönhető, mert hasonló teljesítménnyel egy GTX970 SLI rendszer olcsóbban összerakható.

Az AMD éppen ezért döntött úgy, hogy egyes partnerek Radeon R9 295 X2-es videokártyái mostantól az 500 angol fontos árszintet veszik célba, sőt, olyan termékek is lesznek, amelyeket 500 angol fontnál olcsóbban is hazavihetünk. Az akció az Overclockers, a Scan, a Pc Specialist, az NXPower és a WiBox webáruházban már él, az Ebuyer virtuális hasábjain pedig már 490 angol fontos MSI Radeon R9 295 X2-es modellel is találkozhatunk.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon mikor lép életbe az akció, hozzánk viszonylag kevés R9 295X2 jut el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward