Meghosszabították a MacBook Prók javítási programját

A korábbi program eredetileg a héten járt volna le, de most meghosszabbították egészen 2016. december 31-ig.

Meghosszabították a MacBook Prók javítási programját

Az Apple korábban bejelentette, hogy a 2011 februártól 2013 februárig gyártott 15 hüvelykes és 17 hüvelykes MacBook Pro noteszgépek a videokártya hibája miatt javításra szorulnak, így ezzel a lendülettel javítási program is indult, ami eredetileg 2016. február 27-én járt volna le. A hibajelenségek széles skálán mozognak: van olyan noteszgép, amely GPU intenzív feladat futtatásakor egyszerűen újraindul, de kijelző-csíkozódást, képhibákat és instabilitást is tapasztalhatnak a szerencsétlenül járt tulajok.

A problémát minden esetben az adott AMD vagy Nvidia GPU ólommentes forrasztása okozza, amely idővel elenged, de akár rövidzárlatot is okozhat, így mindenképpen javításra van szükség, ha tapasztalhatóak a fentebb említett tünetek. A javítást hivatalos Apple viszonteladónál, hivatalos Apple szervizpartnernél, illetve magánál a gyártónál egyaránt lehet kezdeményezni – attól függően, melyik út számunkra a leghatékonyabb. A hiba eléggé széleskörű, amit jól mutat, hogy korábban egy online petíció alkalmával több, mint 40 000 elégedetlen tulajdonos aláírása gyűlt össze.

A szóban forgó noteszgépek tulajdonosai most valamelyest örülhetnek, ugyanis a gyártó újabb néhány hónappal kitolta az érvényességi időt, így a hibás noteszgépek javítását 2016. december 31-ig díjmentesen elvégzik. Aki korábban saját költségére már megjavította a szóban forgó időszakban értékesített 15- vagy 17 hüvelykes MacBook Próját, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval, ugyanis költségtérítés illetheti meg.

Nemrégiben a 2013 végén kiadott Mac Pro asztali munkaállomások esetében is javítási program indult, ugyanis azoknál a konfigurációknál is előfordulhatnak videó problémák, amelyeket az AMD bizonyos GPU-i okoznak. Ezzel kapcsolatban további részletek korábbi hírünkben olvashatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward